Thursday, March 15, 2012

Siapakah wakil rakyat terbaik untuk batang lupar?


Juga dikatakan berminat adalah Yusuf Buji, Setiausaha Kerja Pemuda PBB dan Kolonel (Bersara) Awang Jamuddin Awang Kon, Setiausaha Politik.
Abang Zulkifli Bin Abang Akeh yang bertanding di Saribas pada pilihanraya negri tahun lepas sudah berjalan di kawasan batang lupar.  Orangnya berkata bahawa dengan perpecahan PBB di Batang Lupar maka PBB maka PKR ada peluang yang lebih baik untuk merampas kerusi itu.

Bekas Adun sedia tanding Parlimen Batang Lupar

Dhia Daniel | March 1, 2012
"Kalau ini (dicalon) ketentuan takdir, saya sedia menyahut cabaran bertanding pada pilihan raya akan datang," kata Datuk Haji Bolhassan Haji Di.
KUCHING: Datuk Haji Bolhassan Haji Di bersedia untuk menyahut cabaran bertanding atas tiket Barisan Nasional (BN) di Batang Lupar pada pilihan raya umum akan datang andai itu kemahuan rakyat dan pemimpin tertinggi parti.
Ketua Cawangan Parti Pesaka Bumiputera Bersatu (PBB) Beting Maro yang juga bekas Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Beting Maro selama lima penggal itu mengakui mengetahui ada ‘suara’ dari beberapa pihak di peringkat akar umbi mahu beliau dicalonkan.
Bagaimanapun katanya, beliau tidak mempunyai kuasa untuk menentukan semua itu (calon) kerana ia terpulang kepada kehendak dan kemahuan rakyat serta parti.
“Kalau ini (dicalon) ketentuan takdir, saya sedia menyahut cabaran bertanding pada pilihan raya akan datang, tetapi atas tiket BN dengan syarat pencalonan itu adalah kerana kehendak rakyat dan parti.
“Malah saya juga tidak pernah memaklumkan berhenti dari arena politik tetapi mengatakan ‘bercuti’ ketika mengumumkan tidak mempertahankan kerusi Dun Beting Maro yang lalu,” katanya.

54 comments:

 1. untuk BN di Sarawak, yang paling penting adalah bersiap sedia dan juga bersatu untuk menghadapi Pilihanraya yang akan datang. Persoalan penentuan calon untuk kesemua kerusi Parlimen, biarlah ditentukan oleh pucuk pimpinan Barisan Nasional, iaitu Ketua Menteri dan juga Perdana Menteri....

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yang paling layak sekiranya Abang Zulkifli bertanding ialah Datuk Bolhassan Di.Dia berwibawa lagi daripada siapa siapa kerana ada pengalaman ,wang ,agama dan ketulusan membantu PBB dan rakyat di Batang Lupar.Mun Rohani melawan calun PKR,sejarah di cipta dan pasti BN akan terjun di Batang Lupar.Juga sebagai manusia yang berjiwa rakyat serta seorang muslim ,Bol sik nganok sapo sapo dan bandingkan dengan Rohani ,mulut nya semakin celupar.Cermin diri dolok ooi! Rohani..

   Delete
  2. LAWAN YANG TERBAIK ,ROHANI VS ABANG ZUL VS BOLHASAN .TERBALIK JADI BAR -BOLHASAN ABANGZUL ROHANI .2 BATANG SATU LUBANG .HEH HEH HEH

   Delete
  3. LAWAN YANG TERBAIK ,ROHANI VS ABANG ZUL VS BOLHASAN .TERBALIK JADI BAR -BOLHASAN ABANGZUL ROHANI .2 BATANG SATU LUBANG .HEH HEH HEH

   Delete
 2. benar kato pok yo ,setuju nar aku koh .Mun Rohani ,Jangkrap BN dan Nunsong kito PBB kali tuk . Rohani sik "WINNABLE" kerana orang dah lejuk ngan nya dan PUSAT KHIDMAT sik BERKHIDMAT untuk rayat di Batang Lupar.Tutup jak pusat ya pakei njual daging sapi Shahrizat ,rakan kuat Rohani .

  ReplyDelete
 3. Kata-kata YAB PM kepada ahli-ahli UMNO, "Jangan jadi seperti seorang bekas ADUN dari Sarawak yang lari ke London semasa Pilihanraya Negeri Sarawak 2011 yang lepas kerana merajuk sebab tidak dipilih semula menjadi calon...."

  Sapa owhhh....? Hahahahahahahahahahahaha.....

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sapa lagik mun x si bol ya...x da org maok nya ya bahhh...

   Delete
 4. Oooo Boi, isu tanah di Beting Maro ya jawap dolok... nendak nya ada duit, di jual nya semuo tanah orang kampong. pengalaman pun ada, pengalaman BULAK URANG.

  ReplyDelete
  Replies
  1. cobo kenang juak projek impak besar di polah Boi,Jerayo Pusa Triso, Ladang Sawit ,SMK Baru dan lain lain 'Nak Po d polah Rohani?Agro Pelik Tan ni ?Kerang ni ? TALI AIR D DUN BUYO ni?Karam semo projek Rohani dan nak nampak hanyo Pasar Tah Ni.Pesta Berambeh di Linggo ,malam tadi macam Colop jak ?Pagi tuk kali nunggu dak boyak Bujang Senang BERAMBEH ngan Rohani di Linggo ? Polah jak projek NYIREH PINANG agik bagus!Cukuplah Rohani,balo balo pun dah LEJUK

   Delete
 5. antap penyokong boi, kali dak kulikeng boi tukang jual tanah juak kali. banyak oleh tek? hahahaha

  ReplyDelete
 6. hahahahahahahahahahahahahahahaha
  tang tunggu jak apa padah CM & PM

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pok ,NI ASO U ?ROHANI DI DROP KAH?KITO BERTARUH JAK ? MUN NYA D DROP BAGUS JUAK KERANA PUSAT KHIDMAT DAPAT KITO SEWO PAKEI KITO MOLAH PUSAT REFLEXOLOGI.NUJUM PAK KADOK MADAH "ROHANI DI POLAH AIR SUNDROP JAK ">HEH HEH .

   Delete
  2. Bro, iboh kelakar fasal drop bah ? Sik ko kasian Rohani yo Ibu Tunggal dah susah nak ncari penggantinya di Batang Lupar ya . Bagus jak kito ncari laki ngan nya sak ado orang dapat ngan nya bincang hal pembangunan di P201.Banyak Pak Ando yang maok ngan Mak Ando,pakei mbukak parit yang lamak dah bertebat ,u u u .Nak nyaman Bro....

   Delete
 7. Mun pok nok jakok ya cm boleh juak cayak, tok setakat kulikeng dak boi. Tang jual jak tanah sia, iboh gago nak meramal indah. Kau ya bukan cm, kau ya kulikeng boi. Sedar sikit, pm pun fed up dengor namo boi yo

  ReplyDelete
  Replies
  1. Napo nak kato pok tuk ? Macam tauk jak aku sapo tuk bah .Dolok kulu kilir ngan PKR dan NAK MASUK BALIT PBB KAH ? Mun hal PM ,NYA SIK TAUK APO BERLAKU SEMASA PRN KE 10 yang lalu .BOL ADALAH BERJIWA PBB DAN SENTIASA NULONG RAKYAT .SIAPA MENCALUN ORANG BUKAN AHLI SERTA ORANG YANG SIK PERNAH BERJUANG BERSAMA PBB DI BETING MARO ?U KNOW AND I TAUK .IBOH KELAIE POK DAN KITO TUK SAMO SAMO CUCU "TOK UGAK ".BERANI KERANA BENAR DEMI PBB DAN JANGANLAH NYALAH DATUK BOL?? ROHANI YANG TAUK APO MOTIF YANG SEBENAR.

   Delete
 8. SAPO TAUK BRAPO KALI SI BOI YA BALIT PUSAK TAUN 2010? KU DENGOR 2 KALI JAK. KITAKURANG ADA DENGAR LEBIH DARI YA KAH?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Semo orang tauk Boi ado pulang ke PUSA,Beladin dan masih erat perhubungan dengan PBB Cawangan Beting Maro.Mun di banding dengan ADUN /MP yang sedia ada "JAUH FARAWEI".Mun Boi pulang selalu juaak ,KELAK ADUN/MP KENA DEMAM CIKUKUNYA.BOI MASIH RELEVAN CUMA ADA SEGELINTIR ORANG YANG NANG TUYUK ,MEMPERSOALKAN KREDEBILITI BOL KERANA SIDAK TUK NANG UGAK MENGKANG YANG DI GUNA OLIH ROHANI UNTUK NGANCUR PBB.SEMO URANG TAUK SAPO ROHANI DAN PERANANNYA DALAM POLITIK DI BATANG LUPAR TERMASUK DALAM USAHA MENEBANG ANJANG JULAI DI BUYO .HIDUP YB JULAIHI -ADUN BUYO ,HUH HAH !

   Delete
 9. HAHAHAHA ANTAP CRITA KARUT DAN BULAK! BOI YA DAHLAH JARANG NGABAS KAWASAN, OPIS KHIDMATNYA SIK DITAUK DI SINE TEMPATNYA WALAUPUN DAH LEBIH 20 TAHUN JADI ADUN, NYUAL TANAH URANG KAMPONG GK YA. NAKPO BODO GILAK NYUKONG NYA YO. UJONG2 DGN KAU2 DIJUAL NYO, GK ASO!

  ReplyDelete
 10. hidup bolhassan di!!!!!!! kami mahu bolhassan di kembali ke batang lupar!!!!! sak kalah!!!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pok ,,setuju dan Bol pasti menang .Mun d banding dengan Rohani just Kacang Potet for Bol .Mun bertanding sebagai calun bebas pun Bol bolih menang mun Rohani calun BN PBB.

   Delete
  2. Pok ,,setuju dan Bol pasti menang .Mun d banding dengan Rohani just Kacang Potet for Bol .Mun bertanding sebagai calun bebas pun Bol bolih menang mun Rohani calun BN PBB.

   Delete
  3. U mun nyuruh Bol bertanding di Batang Lupar lagik teruk nya kalah sedangkan di beting maro make Bn dah teruk.nak jadi calun batang lupar.x boh jak.

   Delete
 11. ANGOI DAH POK YO ILANG AKAI

  ReplyDelete
  Replies
  1. BELUM NDAK ANGOI POK DAN GUNA AKAL SERTA PASTI SIK AKAN HILANG AKAL .YANG HILANG AKAL IALAH ORANG YANG HATI NYA BUSUK SERTA BERJIWA PEMBANGKANG MACAM SIDAK PARTI KELENTONG RAKYAT@pkr.Rohani suka nginang sidak tuk macam Awg Magrib di Lingga dan Uncle Osman .heh heh

   Delete
  2. Salam untuk Warga Batang Lupar.Teringin juak kmk nak bagi respon tentang perebutan calun Batang Lupar akan datang.Demi perpaduan PBB n rakyat Batang Lupar kmk rasa Pehin Sri bukannya bodoh nak milih calun yang akan kalah.Di peringkat pertengahan mungkin Dtk Rohani memang ada sedikit perbezaan pendapat dengan beberapa kerat urang PBB namun dari segi akar umbi Dtk mempunyai rekod cemerlang popularitinya.kita boleh buktikan dengan mejoriti undi PRU12 melebihi 8000 lebih dan banyak lagi.Soal Dtuk Rohani berkawan dengan Awg Magerib n uncle Osman kononnya pembangkang, itulah cara terbaik Dtk kerana dapat berkawan dengan urang yang boleh membantu beliau memajukan Batang Lupar dengan program Sosial,Keagamaan,Dan sebagainya.Seperti Umno di semenanjun kita rsepek kerana PM kita dapat menarik Azmin dari PKR dan Pehin Sri menarik YB Rayong (BEbas Engkelili)untuk masuk BN.Ingat ktk urang jangan jadi penyokong yang kolot.he he he he.

   Delete
  3. Bolih tahan mangkok JASA Batang Lupar memusing musing fakta TAPI FAKTA 10 Akujanji ROHANI sik dapat di lupa olih KETIGA CAWANGAN PBB.Macam PELANDOK terlupa jerat TAPI JERAT TAK LUPA ROHANI.FAKTOR JANJI BULAK ,pasti akan menghukum sesiapa saja yang PEMBULAK.JANGAN ANGKUH SERTA EGO KERANA RAKYAT DI BATANG LUPAR IBARAT SANG BEDAL ,AKAN MENGHUKUM SESIAPA YANG TAKBUR.HUKUMLAH HAI SANG BEDAL ORANG ORANG YANG MENIPU RAKYAT DI BATANG LUPAR MACAM DI SANTUBONG DULU .10 Akujanji ibarat SUMPAH SANG BEDAL P201.

   Delete
  4. Bolih tahan mangkok JASA Batang Lupar memusing musing fakta TAPI FAKTA 10 Akujanji ROHANI sik dapat di lupa olih KETIGA CAWANGAN PBB.Macam PELANDOK terlupa jerat TAPI JERAT TAK LUPA ROHANI.FAKTOR JANJI BULAK ,pasti akan menghukum sesiapa saja yang PEMBULAK.JANGAN ANGKUH SERTA EGO KERANA RAKYAT DI BATANG LUPAR IBARAT SANG BEDAL ,AKAN MENGHUKUM SESIAPA YANG TAKBUR.HUKUMLAH HAI SANG BEDAL ORANG ORANG YANG MENIPU RAKYAT DI BATANG LUPAR MACAM DI SANTUBONG DULU .10 Akujanji ibarat SUMPAH SANG BEDAL P201.

   Delete
  5. Bolih tahan mangkok JASA Batang Lupar memusing musing fakta TAPI FAKTA 10 Akujanji ROHANI sik dapat di lupa olih KETIGA CAWANGAN PBB.Macam PELANDOK terlupa jerat TAPI JERAT TAK LUPA ROHANI.FAKTOR JANJI BULAK ,pasti akan menghukum sesiapa saja yang PEMBULAK.JANGAN ANGKUH SERTA EGO KERANA RAKYAT DI BATANG LUPAR IBARAT SANG BEDAL ,AKAN MENGHUKUM SESIAPA YANG TAKBUR.HUKUMLAH HAI SANG BEDAL ORANG ORANG YANG MENIPU RAKYAT DI BATANG LUPAR MACAM DI SANTUBONG DULU .10 Akujanji ibarat SUMPAH SANG BEDAL P201.

   Delete
  6. Bolih tahan mangkok JASA Batang Lupar memusing musing fakta TAPI FAKTA 10 Akujanji ROHANI sik dapat di lupa olih KETIGA CAWANGAN PBB.Macam PELANDOK terlupa jerat TAPI JERAT TAK LUPA ROHANI.FAKTOR JANJI BULAK ,pasti akan menghukum sesiapa saja yang PEMBULAK.JANGAN ANGKUH SERTA EGO KERANA RAKYAT DI BATANG LUPAR IBARAT SANG BEDAL ,AKAN MENGHUKUM SESIAPA YANG TAKBUR.HUKUMLAH HAI SANG BEDAL ORANG ORANG YANG MENIPU RAKYAT DI BATANG LUPAR MACAM DI SANTUBONG DULU .10 Akujanji ibarat SUMPAH SANG BEDAL P201.

   Delete
 12. Sabar dan redha itu adalah perlakuan terpuji bagi mereka yang ditindas. Percayalah, Allah akan membalasnya dengan rezeki yang berganda dan dibuka pintu pengalaman dan kebijaksanaan. Maka sabar dan redhalah terhadap apa jua cabaran, kritikan mahupun fitnah. Yang benar tetap benar, dan senyumlah apabila ada yang mengatakan anda begitu begini. Biarlah mereka dengan sejuta tanggapan.

  ReplyDelete
 13. Berharap Agar Yb Dtk Rohani kekal utk dicalonkan sbg ahli parlimen btg lupar pada PRU kali ini...banyak pembangunan yg telah dibwa oleh Dtk Rohani d sekitar btg lupar...lebih2 utk kemudahan utama rakyat...beliau cukup perahatin dengan apa yg belaku di kwsn beliau...yang lain nak mencalonkan diri pada PRU akan datang kerana baruk tauk kwsn parlimen btg lupar dah bertambah maju bait nya sik malu ya semua hasi usaha dibwh pentabiran Yb Dtk Rohani....KAMI MAHU YB DTK ROHANI TETAP MENTABIR BATANG LUPAR!!!!...DIBAWAH NAUNGAN BARISAN NASIONAL..

  ReplyDelete
  Replies
  1. ABANG ZUL@ KAMEN PKR LAWAN ROHANI LAWAN BEBAS .KALI TUK ROHANI AKAN BERAK CAIR KENA PKR KERANA FAKTOR KELUARGA SERTA CALUN BEBAS AKAN MEMECAH UNDI MACAM PRK SIBU 2010.CALUN PKR BUKAN SEBARANG ORANG DAN PASTI ROHANI AKAN MENJANDA DEK PANGLIMA BATANG SARIBAS DARI DEBAK .FAKTOR PENGUNDI LEJUK DENGAN ROHANI DI DUN BETING MARO ,LINGGA DAN SEBUYAU AKAN MEMBERI "ADVANTAGE "KEPADA KAMEN .TUNGGU DAN LIHAT SIAPA LEBIH BIJAK ROHANI ,KAMEN atau CALUN BEBAS .

   Delete
  2. Kelas empun analisa bukan macam nak di polah mangkok cendot dak JASA serta kuncu kuncu upahan MP P201.heh heh ho ho ho ho .

   Delete
  3. Kelas empun analisa bukan macam nak di polah mangkok cendot dak JASA serta kuncu kuncu upahan MP P201.heh heh ho ho ho ho .

   Delete
  4. Kelas empun analisa bukan macam nak di polah mangkok cendot dak JASA serta kuncu kuncu upahan MP P201.heh heh ho ho ho ho .

   Delete
 14. Mun ktk org takut gilak Datuk berkawan dengan awang Magerib dan uncle osman ya, bagus nya 2 pun yang bertanding di parlimen batang lupar ya.
  Yang Benar, Beting Maro.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dua dua bekas cucur meer PKR ,pakei apa ? Sik ada pengaruh serta liabiliti kepada Rohani.Gua tak caya sama dua dua -NGABIS BERAS BN POK macam ZAIDEL PEGAWAI JASA BATANG LUPAR.

   Delete
  2. mun pyo, ktk jak lah yang bertanding... entah sapa yang percayak ngan ktk? kita tgk lah.. jgn cakap jak dengan xtauk identiti ya.. jgn nyebut nama org jak, nama dirik pun xdisebut..
   Yang Benar, Beting Maro.

   Delete
  3. mun bena ktk ya jujur sejujur-jujurnya lagi dipercayai. kmk nak tauk sapa ktk ya, sebut terang2 sapa nama ktk, calonkan dirik ya.. atau, mun x juak, siapa kelak yang ktk sokong.. atau org mcm tok cuma pengaco yang sengaja nak nyuruh bangsa kelaei sama dirik pun..

   Delete
 15. Mok urengg.....

  ReplyDelete
  Replies
  1. YB JEMOREENG ,KITO POCO POCO DENGAN ROHANI DI BATANG LUPAR SAK DAK BOYAK SEMO NAIK KE TEBING .LAGU KITO SIK LAIN "BERKIKIS BULU PELIR DUA IGIR ".COLOP -BUJANG SENANG BUJANG SARAWAK !!!NYAK IYA ,LABUH KEBARUH ,HUH HAH -POCO POGO ,,KAK YA KITO MAIN OLO DI BUYO .

   Delete
  2. YB JEMOREENG ,KITO POCO POCO DENGAN ROHANI DI BATANG LUPAR SAK DAK BOYAK SEMO NAIK KE TEBING .LAGU KITO SIK LAIN "BERKIKIS BULU PELIR DUA IGIR ".COLOP -BUJANG SENANG BUJANG SARAWAK !!!NYAK IYA ,LABUH KEBARUH ,HUH HAH -POCO POGO ,,KAK YA KITO MAIN OLO DI BUYO .

   Delete
  3. YB JEMOREENG ,KITO POCO POCO DENGAN ROHANI DI BATANG LUPAR SAK DAK BOYAK SEMO NAIK KE TEBING .LAGU KITO SIK LAIN "BERKIKIS BULU PELIR DUA IGIR ".COLOP -BUJANG SENANG BUJANG SARAWAK !!!NYAK IYA ,LABUH KEBARUH ,HUH HAH -POCO POGO ,,KAK YA KITO MAIN OLO DI BUYO .

   Delete
 16. Mun rohani di sio, ndak ku taauk ilmu apo pakei nyo.....kali tuk kalah kalahlah bn sio...mun dah sik ndenga kato....

  ReplyDelete
  Replies
  1. Amat benar kato Bro dah RAKYAT ADALAH JOKER untuk menentukan kalah atau menangnya CALUN.Jangan terlalu riak dan cermin nak di bah kita selalu untuk nanggar "SIAPA KITA SEBENAR ?"Punca BN KALAH DI SIBU ADALAH FAKTOR CALUN YANG SIK NANGGAR DIRI NYA EMPUN !!!!BN HAMPIR KALAH DI BETING MARO KERANA FAKTOR ROHANI,cuba tanya serta selidik sidak di meladin ,mbarang ,mpusa ,mbuyo ,mbangan ,manggang heh heh mpuyak BN dah masam dek kena ABANG ZUL.ENCANG JAK SIO KAMEN ........

   Delete
  2. NYAK IYA ,AWAK KAK LAUT BEREKAK KALI TUK.MAK JANDA SIGI SUSAH ASAI KAMI IBAN DI STUMBIN ,SEBUYAU ,LINGGA ENGGAU SEMUDAM.BAJONG PUN SAMA ,lABAN BAND KAMI NADAI DI INTU MP KAMI .

   Delete
 17. kita gago-gago ngan Datuk rohani tok,nya mala main facebook ajak-ajak,Datuk Wan Junaidi kenak tukar juak,suruh Wan Hamzah ganti nya,biar tutup terus KES SPRM miak ya

  ReplyDelete
 18. Statement PM http://www.bharian.com.my/bharian/articles/Dengarcakaprakyat_Najib/Article/

  ReplyDelete
 19. Replies
  1. No more komen kerana Lejuk dah nanggar apo yang berlaku di Btg Lupar.Mun PKR pilihan rakyat ....RAKYAT IS THE BOSS.TAPI APA SEBAB......TANYA ITU ROHANI,RAZAILI,SIMOI MAA.

   Delete
  2. http://tajinet78.blogspot.com/2012/03/media-baru-hubungan-antara-rakyat-dan.html

   Delete
 20. Nampak gayo, gajah ngan gajah kelahi semut jadi mangso

  ReplyDelete
 21. bro, sila check:

  http://tajinet78.blogspot.com/

  ReplyDelete
 22. http://tajinet78.blogspot.com/2012/03/media-baru-hubungan-antara-rakyat-dan.html

  ReplyDelete