Tuesday, March 29, 2011

N20 Sadong Jaya: Safri vs Haidel


Two young gentlemen are rumoured as being considered by the party to defend the Sadong Jaya seat under the BN (PBB) ticket in the coming state election.

Both of them are branch youth chiefs who are regarded by many as successful businessmen.


It would be interesting to see which one of them would be chosen as the party candidate as both of them are said to have equal chances to be picked by the party.


Good luck to both of them – Datuk Safri Abdullah and Haidel Heli.

The incumbent Datuk Wan Wahab Wan Sanusi has indicated his intention of not seeking renomination for the coming state election.
 

115 comments:

  1. sama ajak...2 x 5..sorang ngaut sorang sorang ngisik...nang sik betul2 jak urang di pilih...jgn ingat bisnesman berjaya kriteria calon yg bagus????...urang bisnesman ya lah kaki ngepau...muka bertopeng..sapa nak dpt hasil dari ngepau nya boleh jak sokong nya duak tok...bagei lah sik da urang lain lagik...kaki ngejen jak2 sidak tok...sama level ngan si daud tupong ya..

    ReplyDelete
  2. Why not let them stand in Batu Lintang and Padungan instead? They stand a better chance of giving DAP a run for their money instead of SUPP since their PBB affiliation are in those areas.
    Good luck to Haidel Heli if he is able convince the old man of his candidancy despite his perceived arrogant demeanor and his recalcitrant attitude to the Head of PBB Youth. Winning votes in the forthcoming state election is no easy matter. If you can't even garner enough votes from your fellow PBB Youth members to get into the second round of the PBB Youth presidential election, what chance do you have to win a respectable or thumping majority in the forthcoming state election.

    ReplyDelete
  3. sapo 2 orang tuk. apo kamek laut tuk x kenai ngan nyeh duak tuk dik. ni asai org tuk. ngan ni pemandei nyeh? mudah d agak kah mensio tuk? urang wan wahab tuk kah? apo sik do urg lain kah.....?

    ReplyDelete
  4. Siney Safri meli title Datuk nya ya???????Muka nya duak macam crook koh.Eeeeeeeeeee endak ku berani.

    ReplyDelete
  5. Dato Safri is better than Haidel in terms of management ability and public relations. Nevertheless, it's neither both of them being nominated as candidate for Batang Sadong.

    Haidel ada ati juak nak jadi YB? Mun kinek tok perangai dah sik berapa dikenan urang except those who has interest with him, apa gik mun dah jd YB kelak...I heard that a senior youth members of PBB had reminded him before not to practice $$$ politics during last year PBB convention?

    Anyway, all the best for both of them....as long as the seat is secured by BN, good enough !!!

    ReplyDelete
  6. Salam geng
    kesiann kita nanggar nama nama dari pehin sri dtk taib sampei semuasegala yb dan bakal yb dianok kitak org. Heran juak nangar sikda urg yg betol ditangar kitak urg. Ya nunjuk kita tok insan yg lemah dan byk kekurangan. Org yg suka bercerita jaik pasal urg lain ya bukannya mewakili semua urg. Org org gitukmerusak bangsa dan agama. Tapi sik hal kpd yg selalu dianok tabah jak. Banyak pahala mun sabar. Org org yg ada phd perasaan hasad dengki tokadalah manusia yg bertopengkan syaitan krana sik aman nanggar ssaudara saudara nya nait. Nabi kita lagik dicemuh apatah urg urg biasa . Wahai geng jangan kita ada nyimpan niat kurang baik. Demi mengaibkan urg lain.

    ReplyDelete
  7. Salam bro..baguslah mun Haidel jadi YB di Sadong Jaya. Dah lah bisnesman, karerktornya pun smart.berbading Dato safri, haidel better lgk.So, kita semua mesti bangga ada orang muda mcm haidel mampu menjadi pemimpin dan juak sebagai ahli koparat berjaya. beruntung sidak sadong jaya

    ReplyDelete
  8. i sokong ya bro.hidup haidel!!nya ada bakat.byk org knl juak.nang beruntong cdak sadong jaya kelak..boleh mark kata i..

    ReplyDelete
  9. BN is going to HELL having these two jokers in the line-ups ... wonder what is happening to CM or PM if agreed to nominate one of these clowns!!!

    ReplyDelete
  10. Ajis. Ajis.Coba udah agik kerjo ngadu domba. Dah sik takut molah doso dak tuk. Dekat nok election tuk embak jak geng kau ke tanjung datu nun nulong bapak kau.

    ReplyDelete
  11. Ternyata BN-PBB udah sedar skrg bahawa sik diterimak lagik oleh rakyat jelata. Dan BN-PBB udah sikda lagik calon muda yg betol2 layak utk dirhormati dan mengamalkan politik beretika. Sebab ya terpaksa makei calon sik bermoral yang kononyya usahawan berjaya dan berduit seperti yg dinyatakan oleh sabanaku utk BELI undi rakyat. Wahai org Sadong bukaklah mata. Jangan judikan nasib anda dgn janji wang sidak duak bakal YB ktk org tok yg sik diguna oleh org Kuching lagik. Sidak tok cuma tamak dan maok jawatan YB supaya lebih senang utk rayu mintak projek dr malaya nun. Org kuching dah tauk semua cerita taktik kotor eksen nya duak ekok tok. Hancor sarawak kah Sayang Sarawak?

    ReplyDelete
  12. mun sik da duit gine nk maju.....apa jak la.....bkn beli undi rakyat tp nk majukan rakyat...mun nk cari yg sempurna sik ada dlm dunia tok koh....iboh nk aib urg...mun sik kenan iboh undi oii...majulah sarawak utk rakyat...undi lah yg layak (haidel)

    ReplyDelete
  13. mintak maaf..tumpang lalu...bukan2 jak ktk urg tok mengata, ya aku malas mun dah musim election tok, nak betol jadi salah nak sik ada jadi ada.

    ReplyDelete
  14. haha nak majukan rakyat dgn wakil rakyat mcm tok??? .. haha ternyata sempit dan meleset!!

    ReplyDelete
  15. ha ha ha what a joke......u think cm bodo kah to put them at sadong????

    ReplyDelete
  16. YA SETUJU CUMA WORRIED OUR WISE PEHIN SRI CAN ALSO MAKE WRONG DECISION IF NOT ADVISED PROPERLY. TAMBAH AGIK SEMUA TAUK YANG SIDAK TOK DAH ALL OUT TO LOBBY HARD FOR THE SEAT. GOOD LUCK TO SADONG JAYA PEOPLE.

    ReplyDelete
  17. menar juak kate u. baruk teringat ade kite nangge dudi tuk tek bapak si sepri ye pandei merik derme indah ke kampong ye ketare ade jek nak melobi anaknya jadi yb sie. macem stail jek nak mintak sian dtk taib calon anaknye ye. sik gune keluarge tok. kamek orag sadong jaye jadi mangse. mun dpt haidal tuk ade boleh tahan sikit. sepri sik mok kamek. lawe gilak miak ye.

    ReplyDelete
  18. bah..... sape agik d maok kitak sie..... cobe u sebut name2 d hati kitak orang.dapat org lain tauk juak. mun sik d padah ni org lain tauk.... dapat kite ngator same2 sebelum penamaan calon....

    ReplyDelete
  19. 1. benarkah sidak 2 tok ada dlm list calon sadong jaya?
    2. mampukah antara cdak 2 tok mimpin di sadong jaya.
    3. lamak tok sadong jaya x majukah?
    4. ada calon lain x di sadong jaya?
    semua jawapan ya ada pada penduduk sadong jaya... sapa juak yang dari sadong jaya patut komen byk gk. baru kita tauk pilihan dan harapan rakyat d sia.

    ReplyDelete
  20. Nang susah juak nak jadi calon tok..siapa insan yang mulia dan bersih di hati dan di mata pengundi?. adakan sebab sidak calon BN maka meraka boleh dilebelkan dengan macam2. Whah if mun nya duak jadi wakil PKR or PAS or DAP maybe nya duak akan disanjung. Saya rasa sapa2 jak yang nak d engkah oleh cdak BN di sia pun gerenti x bagus di mata sidak pihak lwan waima calon ya imam masjid jamek.Mun maok rasa moden pangkah jak DAP sak kita sama ajak rata ajak dengan konsep Malaysian Malaysia or Malaysia Malaysian,siapa yang rajin dan pande nya akan kaya dan senang..konsep meritrokasi..tapi kita pun x pasti sejujur ne meritrokasi di mata DAP or PKR. Selamat Mengundi..mun x maok mengundi siboh turun ngundi

    ReplyDelete
  21. dunia..dunia.. jangan sampe lupak akhirat. wassalam

    ReplyDelete
  22. sayang haidel ye.... nye kan dah bagus post d jkr.mun jadi yb hilang lah post ye ke tangan org luar dari samarahan. nye byk gik sumbangannye dengan bahagian samarahan. nye dapat nyalur projek d selurih bahahgian samarahan. mun jadi yb belum tentu nye dapat berkhidmat mcm kinek tuk. jgn disebut nama nye. cari jak porg lain. sayang ngan jawatan nye.... jadi yb badan berkongsi dgn rakyat....sik boh jak haidel..... beri ngan org lain jak yang sangat melobi jadi yb ye...

    ReplyDelete
  23. Anon di atas..salah orang u ya..ne ada heidel kerja d JKR..nya berdagang ke dirik .kontraktor class A..nak di JKR Samarahan ya Aidil

    ReplyDelete
  24. macam2 jak d anok nya...salah orang paduhal tek...ya lah kita..jangan cakap tanpa usul periksa...nampak ada jak nya tek x kenal siapa haidel ya...tapi gago lebih mulut nak nganok orang...

    ReplyDelete
  25. Haidel & Safri kedua2 bagus.Sik ada nangarnya org menipu org lain.Kesenangan yg dikecapi nya duak hasil titik peluhnya pun dlm berniaga.Bukan senang nak berniaga.Kelakar bolehlah.
    Sepatutnya kita semua berbangga wujudnya kontraktor bumiputera berdaya maju.Buangkan sifat hasat dengki yg telah menular lamak gilak dlm bangsa kita.
    Mun nya duak dicalonkan,kan bagus,satu pengiktirafan kpd pemuda.Ada wawasan & mempunyai rancangan yg tersendiri utk kwsn.Ikutkan caranya org,baruklah bangsa kita maju.
    Haidel ya pendiam,bukan bermakna nya sik ramah dgn org tapi low profile.Mun dikawan,baiknya dgn org.Safri seorg yg ramah,tersenyum ajak.Keduak2nya sik ada sombong dgn org.
    Adakah sifat2 mcm ya sepatutnya ada pada pemimpin kita.Beruntung kws munnya duak dipilih.

    ReplyDelete
  26. serius u tok? u baruk balit dari bulan kah? brapa puluh tahun dah u diam sinun jang?? tok bukan pasal hasad dengki tapi masa depan orang kampung jadi tarohan. sidak sitok mana yang dah tauk cerita sebenar cuma merik pandangan berasas utk ditimbang bersama sebelum terlambat. siknya tang hasad dengki jak-jak! lambat crita u tok.

    ReplyDelete
  27. Sik semestinya pemimpin lahir dari tempat ya.Sempit pandangan ya.Mun dah sik ngarap bangsa diripun tapi ngarap ya ada didepan mata,kelakar pun sik guna.
    Luas dunia tok,pemimpin dilahirkan dimana2.Cthnya Nie ktk org dapat ngarap Ketua Menteri mesti dari sia,lagipun Sadong sebahagian dari negeri Sarawak nak.Ketua Menteri dipilih oleh penduduk Sarawak,bukan Baligian ajak,kuasa ditangan nya,biarlah nya molah keputusan.
    Munnya berpendapat sidak tok layak,layak lah jawapannya.Siapa yg lebih arif molah keputusan,kitakkah atau nya.
    Haidel & Safri mun ditangar nang layak.Camnie nah molah.Cara nya org meningkatkan kehidupannya org pun dah nunjuk.Macam ya nya ngatur diripun, macam yalah nya ngator kwsn kelak.

    ReplyDelete
  28. URG NI NYEH 2 TUK NYO?KAMEK LAUT TUK BARUK NENGAR NAMO TUK. NI TINGGI SEKOLAH NYEH.KELAK X BEBUNYI DALAM DEWAN!!!!!TIDOI NYEH KLAK.ARAP2 KITO......

    ReplyDelete
  29. pening kepalan kamek mikir pun si sombong haidel ya ada hati jua nak jadi calon.. cerim sikit diri, wang bukan segalanya. Kamek kenal benar dng Haidel yaa.. SOMBONG, BERLAGAK, HIPOKRIT DAN PROF. SERBA TAHU...sudahlah, jagalah bisness EASTDELL baik2. kalau kawan yg rapat pun menyampah dng perangainya jangan pengundi sadong jaya di jadikan modal utk mendapatkan projek.. ENOUGH IS ENOUGHT/// HIDUP PBB

    ReplyDelete
  30. Yalah kita nyuruh mukak mata & luaskan pandangan.Sarawak tok besar,byk org yg berkaliber seperti nya duak.Janganlah dianok sepatutnya dicontohi.
    Mun nak nyuruh kwsn maju,terimakan org bijak pandai.Dudi hari iboh nyalah CM mun diripun berfikiran sempit.Check lok lantar belakang org sebelum molah keputusan

    ReplyDelete
  31. Pok. Urg macam anonymous 11 pm ya jenis urg yg ada phd. Perasaan hasad dengki , nya tuk ada benda yg sik dapat kali, sebab ya rupa kedak urg sakit, jgn kita berkawan dgn urg mcm anonymous 11pm ya urg kedak tok adalah talam duak muka., aku tauk haidel , sik ada perageinya kedak ya, tapi aku kenal urg yg dengki dgn nya tok tapi sik apa tandah jak, kelak ada nak ditemunya , bila dah mula nabur fitnah pasal urg yg sik bersalah,

    ReplyDelete
  32. Benar kata kitak,dengki sik tentu hala.Sik ada hujung,sik ada pangkal lalu nak nganok org.Sepatutnya dibangga kita mun Haidel diketengahkan.Bukan nya ada menawarkan diripun tapi dicadangkan atau disebut2 sebagai bakal calon ajak.Nakkah satu pengiktirafan kpd kerjanya selamak tok.Manusia tok,kadang sik kita faham.
    Tuhan memberi kita kesempurnaan dari makhlukNya yg lain,gunakan sebaik2nya.Bukan pakei memfitnah & mengeji org

    ReplyDelete
  33. Benar cerita tok, pok ? mun cm nak mileh haidel tok, nang butaklah cm kita ya. projek di mukah gik sik pandei siap2 olehnya. ujong semua projek di sadong disapunya semua & sik siap2 juak olehnya kelak. merana sidak sadong olehnya kelak.

    ReplyDelete
  34. kamek iklas nak madah saja pada semua pembaca khasnya orang sadong jaya, percaya atau tidak itu hak individu, ini bukan fitnah jauh sekali nak dengki (apa nak di dengki dng haidel yaa.. kor semangat). Saudara haidel dari segi pendidikan YES tetapi sifat SOMBONG DAN EGO beliau meranapkan semua reputasi beliau. Biasalah bila kita nak sesuatu yg mendatangkan keuntungan lembut gigi drp lidah. Tanyalah siapa yang pernah rapat dng beliau (partnernyakah, bekas majikanya kah dll)macamana kerektor saudara ku Haidel ini..

    ReplyDelete
  35. kenak semua urg komen si Haidel jak byk, si Safri xda komen kah? maok juak aku tok tauk gne si Safri ya pake aku muang undi 16 hb kelak. mun 2-2 x bagus aku undi pembangkang jak lah.

    ReplyDelete
  36. bagus jangan ada jak pilihan raya, batalkan ajak, kekal jak urg yang stand di kws sebelum tok abiss crita :))

    ReplyDelete
  37. Aku nengar nya duak ya masin masin dah encarik bomoh di Sambas.Mun maok nunggu nya duak mukak baju,dibadan nya penuh dengan tattoo kalimah.

    ReplyDelete
  38. MashaAllah....Astarfirullahalazim.....u ada nangga ka bos???sukati jak u nabur fitnah ngn org....

    ReplyDelete
  39. Hai rakyat di Sadong Jaya, bangkitlah dengan tranformasi baru berjuang membangunkan kawasan kita.Untuk demikian, pilihan tepat untuk memimpin di Sadong Jaya ialah IR Haidel Heli..seorng yang memilki karektor sebagai pemimpin.Berbnding Datuk Safri,seorang yang mentikbertakan protokol..maklum dah besa hidup mewah.Makan pun pakey sudu/garpu emas.Jadi rkyat di sadong jaya sik mampu nak beli sudu/garpu emas utk Safri mun nya jadi YB di sia.

    ReplyDelete
  40. anon 2:26PM, u ada kenal bomoh di Sambas ka, mcm besa pegi jak tambah gk u tauk bdn urg penuh tatoo gk ya, kuat skodeng u tok.

    ReplyDelete
  41. aok... benar...benar...benar....kmk urg sadong jaya setuju mun Haidel Heli jd YB kawasan kmk urg...

    ReplyDelete
  42. sikboh jak nak berangan...

    ReplyDelete
  43. Sumber risikan sik rasmi madah... bos besar gik nangga sapa antara nya 2 tok yg sanggup nampong blanja kempen... kemungkinan akan di berik peluang bertanding...

    ReplyDelete
  44. susah mun businessman jadi wakil rakyat..matai matai..

    ReplyDelete
  45. daripada ngambik haidil jkr ya jadi calon, bagus agik ambik sidak cina dari parti supp jadi calon. hati puas kerna kita taok sidaknya nang cina dan akan pelan ngan bangsa sidak nya pun. pa guna engkah bangsa dirik yang pelan ngan bangsa cina? cuba cek di jkr, sapa geng kontraktor haidil?

    ReplyDelete
  46. please also consider tuan haji khadier from dbku.. seorang profesional yang low-profile, waras dan berpengalaman. pernah turun naik utk mematangkan diri demi kepentingan bersama. kompom bukan kontraktor atau peraih kontrak atau pelabur wang yg sanggup beblanja ribuan utk melobi jadi calon! bukan mcm sidak lain2 ya yg terjun secara tiba2 kuat melobi.

    ReplyDelete
  47. betol lah keja haidil jkr ya... sidak nya merik atas dasar kapasity & performance (bukan rasuah). siklah tegal u sik dpt, lalu nak bersusey kedak ya. rilek2 lah... kelak2 lah ida u dpt... xboh lalu nak manas...

    ReplyDelete
  48. YA SETUJU, TN HJ KHAIDIER FROM DBKU IS THE RIGHT CANDIDATE, A MAN WITH PRINCIPLE

    ReplyDelete
  49. jangan ya gilak bro....Datuk Safri ya orangnya pemurah...lagipun kuat bekerja...tanggar ri ya masa kovensyen BN...kitak orang dari samarahan sapa melayan?...mun bukan Datuk Safri...Haidel gila kuasa ya di cne? Batang anu pun x nampak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol3...turun padang nya..sampy berujan berangin indah..2hari tok dah saya nangga..ya baruk sik nangga taraf..adakah org kdk nya mok trn padang berujan berangin d bcck.????nak lain ya biasaa laaa...suka suki beguro..

      Delete
  50. O pok anon 1235pm, singkat nak utak u pok, ko ingat urg samarahan mudah dibeli oleh datok safri ya or u pok pabila melanja kamek urg di dormani ya, jadi sik ikhlas kitak urg ya, kovensyen pbb hanya berapa urg jak kamek pergi, coba u fikir berapa sen jak dikeluar nya melanja kamek urg dari sadong hari ya yg kamek urg ingat ikhlas, jgn molah crita bodo gia bah report ke sprm brk tauk, pok i sik nyokong sapa sapa krana saya percayak cm lebih tauk, kejut kejut nangar abu bakar marzuki atau aidel lariwoo. I percayak haidel n dato safri tok urg parti yg taat setia dgn parti, sidaknya akan akur dgn keputusan parti, jgn kita melagakan urg bangsa kita dirik, bait haidel or dato safri duak duak org yg bagus dan sanggup berabis duit utk parti or ngo , apa nak dilaga kitak urg, kitak urg sanggup nganok anak bangsa dirik yg berani mcm tok dari mikir kepentingan bangsa kita, byk bangsa lain bertepuk tangan nanggar perange kitak urg. Mun cm milih salahsorang atau urg lain sebangsa dan seagama apa salahnya. Perjuangkan bangsa kitak tok krana kita bukan melayu melaya tapi melayu sarawak yg sama taraf dgn iban bidayuh dll, boleh claim ncr juak kita pok, jgn anok anak bangsa dirik perjuangkannya, insyaallah

    ReplyDelete
  51. kau nang menar juak anon12.35pm nampak ada jak kau tok nang urg dtk sapri ya, kita crita pasal masa depan sadong jaya, mun ada org lain layak cadangkanlah jgn tauk kondem urg ajak, mun kau layak bertanding juak kau make cap manokk. pelik ada jak crita nak nganok jak lebih, berik komen yang membina bukan komen ngasut.

    ReplyDelete
  52. Anon 1235pm, nang ko tok perosak bangsa dan agama. Nabur fitnah dan menghasut, ko tok embak ngucap lgk, jangan gasut bangsa dirik demi kepetingan peribadi u anon 1235pm

    ReplyDelete
  53. Awas.
    Sentiment kristian sangat kuat masa election ini.
    Melayu/Melanau beragama Islam jangan leka.
    Pilihlah undi anda dengan betul.
    Kalau silap anak cucu kita akan merana.

    ReplyDelete
  54. coba udah gik nak masokkan sentimen agama, jgn ta'asub gilak, perkara agama tok mun salah kelaka jadi kelaie sama dirik kita di sarawak tok. dah beratus taun kita semua idup harmoni di swak, x gago hal agama urg lain apatah agik nak jadikan isu jadi bagus jgn bukak crita agama.

    ReplyDelete
  55. Kita tok bila bukak crita islam terusdipadah main sentimen agama cuba agama lainmolah gia di diam ajak, nak kisahpaderi nganok nabi kita masa merik kutbahnya ada dlm youtube sik ada urgislam di sarawak tok bejuang mengkondemkan perkara ya,malaysia negara islam pok, patut agama lain tauk sentiviti urg islam brk urg islam negara tok menghormati agama lain bukan sebaliknya

    ReplyDelete
  56. mintak maaf pok, bkn gia pok jgn salah paham , i tok ambik iktibar camne pernah berlaku sebelum tok di semenanjung, Islam ngajar kita berdakwah secara berhemah , amnya kita di sarawak tok toleransi tinggi lom gik i dgr ada kes melibat mana2 agama kita di ctok alhamdulillah lah. byk gilak dah urg salah paham agama kita tok nak berperang dan molah onar , i cuma nak nasiahat ajak, xda niat lain.

    ReplyDelete
  57. Dgr crita aidel lariwoo dah ditunggah cm, mun aidel jadi calon sayanglah orang kita di jkr yg ada jawatan mcm ya hilang lagi di pejabatan kerajaan selepas yb hasbi, coba tandah aidel di sia insyaallah ada peluangnya jadi director jkr suatu hari kelak, lagi bermaknanyaniat nya utkmembantu rakyat seluruh swk, mintak cm memandang perkara tok, berapa kerat jak tinggal urg melayu melano tinggal dlm jkr ms tok yg berjawatan tinggi

    ReplyDelete
  58. Yang penting calon urang kita, agama kita. jangan nak nganok urang ajak. Pikir benar-benar. Calon kita masa depan kita. Mun nak nganok urang jangan dicerita dengan urang. Diam ajak.

    ReplyDelete
  59. Siapa Haidel? Secara rawak dibaca dari komen-komen diatas ada 2 orang bernama Haidel dan dua-dua berkelulusan tinggi dan dua-dua Haidel pada pangkal nama Ir. Seorang Ir.Haidel Heli dan seorang Ir.Haidel Lariwoo. Haidel Heli seorang usahawan dan Haidel Lariwoo seorang JKR. Yang mana satu ni?

    ReplyDelete
  60. Mena juak kata u pok, sik byk org kita di jkr masa tok o, org mcm aidel lariwoo cuba berik jawatan assistant director di jkr wisma saberkas sak nya dapat nanggar masalah sebena kwsan urg melayu dan melano di swk, sik berat sebelah ms tok mun ditanggar byk pembangunan di kawasan bandar terutama byk bangsa cina krana director jkr adalah cina

    ReplyDelete
  61. Mun dalam gambar yang di posting tok Haidel Heli lah orang nya..Banyak juak cidak dalam tok sik tauk..Aidil Lariwoo ya Jurutera Bahagian Samarahan. Yang di gembar gemburkan nak bertanding tok ialah Heidil Heli. Sepatutya x adalah nama Aidil Lariwoo terlibat. harap maklum

    ReplyDelete
  62. Banyak juak senarai calon yang bakal di angkat di Sadong Jaya tok.bermula dgn KK Ain melobi Mahmud Abu Bekir,pasya keluar Haidel Heli dgn Datuk Safri tok,sampey keliru indah dengan Haidel Heli(Presiden Persatuan Bolasepak Samarahan) denan Aidel Lariwoo(Jurutera Bahagian Samarahan),nang ada juak dengar cerita Aidel Lariwoo akan ngadap CM esok...so tunggu dan lihat perkembangan nya dolok sebelum buat apa apa spekulasi...

    ReplyDelete
  63. sebelumgsolatjematApril 1, 2011 at 12:16 PM

    mudahan calon wakil rakyat yang nak dipilih cm kali tok moga ngembak perubahan positif, x kiralah, cdak 2 yakah atau urg lain.aminn..

    ReplyDelete
  64. Sah... HAIDEL HELI jadi calon BN d N.20 Sadong Jaya. Syabas saudara Haidel Heli. (Info dpd sumber yg kurang pasti dan sukar di percayai... samada April Fool atau memang FOOL...)

    ReplyDelete
  65. doso..mun mbulak tok..ari jemat gik yo

    ReplyDelete
  66. nyo.....susah2 pilh calon, c dak pr lama dah ada calon sio. bn baru nak cari maso tuk. apo d polah c dak wan wahab lamak tuk. tauk dirik mpun nak berenti, patutnya dah ngembak2 calon pengganti. introduce dgn masyarakat kawasan. nang nye mpun yo agik aib ngan kejo yo.undi jak calon bebas sio. abis cito..... k ngaja nyeh.... c dak d bandar nun dap menang makin mansang kawasannyeh. kito.... mun ngundi pembangkan.... alu disisih. ni ado nulong bangso cam yo......kali tuk memang pertandingan hebat. sekurang2 nye 3 penjuru. tangga kitak kelak.... mun sik cayak...... tunggu dan lihat..... susah bn nak menang...... terpaksa kejo keras. sepatutnyeh lama dah ado calon bn baru urg c tuk lebih yakin.....
    gini mun kito mintak ahli akademik mcm cikgu/pensyarahk bn sio.....biaso nyeh c dak tuk lebih berjiwa rakyat..... bukan busines....sapo.....??????

    ReplyDelete
  67. DATO SAFRI??? DATO YANG DIBELI DARI PAHANG, APA JASA DIA DI PAHANG?
    SIAPA PUN ADA WANG BOLEH JADI DATO ASAL SANGGUP BELI.
    DIA JADI DATO LEBIH AWAL DARI DATUK FADILLAH.
    DENGAR CERITA TAHUN LEPAS DIA BELI LAGI DATO PAHANG UNTUK BAPA DIA, MUNGKIN SELEPAS INI DIA BELI DATO UNTUK EMAK DIA, UNTUK ADIK ATAU SIAPA SAJA....SENANGNYA BELI DATO.
    ADA DUIT SEMUA BOLEH BELI.
    TAPI GENUINE KAH?
    MY BRO IBRAHIM JUTAWAN SARAWAK KITA BELUM LAGI JADI DATO. INI BARU LOW PROFILE PUNYA FIGURE. KAYA RAYA TAPI LOW PROFILE, SALUTE U BRAHIM

    ReplyDelete
  68. Salam,bilo ku mbaco komen tak urang atasya.tetak kedirik mpun aku...cni atang namo Haidel Heli n Dato Safri..di kawasan Sadong Jaya tuk...ada ndak urang kenai ngan nyo duak tuk kah?.....Wan Wahab bukan nyo maok berenti sebenarnyo..cuma di tekan oleh pucuk pimpinan supayo berenti..dah 6 penggai ctuk..lamak ilak dah..pembangunan nang ado n banyak lah d embak oleh Wan Wahab tuk..como masalah putus api,air n line tepon xdo yo jak nang xdapat settle dari dolok gik..bilo nyo dah tauk nak di suruh berenti dah ado dah calon nyo di kalangan pucuk pimpinan PBB Sadong Jaya....como penerimaaan rakyat Sadong Jaya tuk dengan calon nyo yo ngak ada kurang sikit kerano pengundi situk sik mok calon bayangan Wan Wahab,maok urang baru...yo lah banyak namo ahli akademik,profesional ngan bussinesman keluar tuk...sebenarnyo ada 2 jak calon pilihan Sadong Jaya tuk...calon bayangan Wan Wahab yo tek gan sorang gik calon di kalangan urang situk juak..sapo urang yo?dalam sehari duak tuk ktak urang akan tauk....Wassalam

    ReplyDelete
  69. cobo sebut sapo calon yo nyo.yo lah...... mudahan urg c tuk mpun.urg yg berilmu yg dpt ngembak masalah kito ke perentah nun.dan meneruskan pembangunan d c tuk.wakil rakyat yg slalu mendampingi rakyat baru dekat dan lekat d hati rakyat.jgn ngecoi waktu
    pilihanrayo ajak.

    ReplyDelete
  70. Susah gilak nak milih calon. Wan Wahab pun ajak jadi calon semula. Ni pikir kita? Urang dah pening palak nak milih calon.

    ReplyDelete
  71. Nak sorang yo ado wak namo nyo atas yo,calon bayangan Wan Wahab xdo namo nyo atas yo..como belum confirm,,duak duak calon bayangan Wan Wahab ngan calon sorang yo nang asal kito ctuk...pendapat aku lah...mun di tanggar dari sudut urang yg sik suko ngan Wan Wahab,calon dari PBB Sadong Jaya yo ado susah sikit peluang nyeh...nak sorang gik yo nang dah ado namo wak di kawasan kito tuk como sik blum up glak..mun d kalangan Ketua Kaum,banyak kenai ngan nyo tuk...sik lamak gik ktak org tauk sapo urang yo...

    ReplyDelete
  72. Anon 1148am...mun u mengesyorkan Wan Wahab di calon semula...rasa nya langkah kurang bijak....dah lamak glak dah nya kt Sadong Jaya,peratusan undi nya pun semakin menurun,kepopularitian nya nang out,pasal banyak orang sik rajin dengan cara nya dan kuncu -kuncu nya bekerja...nang banyak pembangunan nya mbak ke kawasan tok tapi cara perlaksanaan nya dan hubungan nya dengan pengundi di kawasan Sadong Jaya kurang bagus...masa last election d empat saluran di Semerak nya kalah,mun nya agik jadi calon lucu benar dah kerja PBB...

    ReplyDelete
  73. Tahniah haidel heli. Kau nang layak jd calon d Sadong jaya. Tahniah sekali lagik krn bjayo meyakinkan tok uban. kpd dr Hazlan yg ngnti Dr Drauf, tahniah juak. Kau nang layaj. tahniah ktk duak. Kpd Datuk Safri, usah kcewa gilak. usaho lg nxt election. Ney tauk kau boleh nganti MP Samarahan yg sakit x bait2 ya..

    ReplyDelete
  74. Dah kompom nama calon N20 tek? PS Taib akan umum sok ari. Ni kitak tauk Haidel Heli.... Munnya calon N20 bagus juak. Sik gago nak mikir sapa-sapa agik. Teka teki ajak waktu tok. Harapnya Haidel Heli jadi calon N20 Sadong Jaya. Hidup BN. Hidup PBB Sadong Jaya.

    ReplyDelete
  75. Apo hai namo bekas DO Drahman Amit sik nait jadi calon. Semua urg sadong kenai ngan nyo. Mun DO Drahman jd calon BN, sik payah susah2 kempen, sbb urg sadong kenai ngan nyo.

    ReplyDelete
  76. Dato Safri & Haidel Heli out........Calon lain yang dapat.....:)

    ReplyDelete
  77. Dengar cerita nama Ir Aidil Lariwoo akan diumum calon N20 esok. Ada sapa2 boleh sahkan?

    ReplyDelete
  78. Jaiklah ati kmk ngenang abg del sik dpt bertanding. Mek arap2 jak nya dpt jd YB. Nya bait bah, maok nulong.

    ReplyDelete
  79. Saya boleh sahkan Ir Aidel Lariwoo akan jadi calon N20 (tapi hanya selepas pukul 3 ptg esok, krn saya perlu tengok2 dulu (dlm mangkok ajaib tinggalan org tua saya).

    ReplyDelete
  80. Sapa calon yang dimaok oleh kitak di Sadong Jaya ya? Wan Wahad urang BN hampir-hampir kalah. Apa sebab kitak di maoknya agikkah? Urang dah berkhidmat dengan kita, kita agik nak nulaknya. Jasamu di kenang YB Wan Wahab. Calon di sokong oleh kita kali tok mesti dari BN. Ya ajak. Sik kira sapa-sapa. Asalnya BN, yalah calon kita.

    ReplyDelete
  81. Dengar cerita Ir.Haidel Heli calon N20 sia.

    ReplyDelete
  82. yesssss...... bg del (haidel heli) jd calon. aku dah mdh bg del ya bgs. mun bg del dpt jd yb lgk bgs. idup bg del, idup bg del... dah jd yb klk jgn lupak dgn kmk bg del ah. janji tak ria...

    ReplyDelete
  83. Nang dh confirm Ir Haidel Heli ya jd calon di N20. Nya pun dh maklum juak cuma x dpt diwar2kan krn tgu Pehin Sri molah announcement.Kpd Haidel, wish u all d best. Jgn lupak dgn kmk urg mun dh menang klak n jd YB. Kpd Aidel Lari Woo, LARILAH KO laju2 sia..cuba lg next time.kpd Dr. Hazlan, tshniah jg kerna terpilih jd calon ganti Dr. Abg Drauf. Kpd Dr Abg Drauf, sokong juak calon doktor tok..

    ReplyDelete
  84. Auk. Nang confirm Haidel Heli jd calon. Sumber drp CM pun nang mdh mcm ya. Tahniah Haidel.

    ReplyDelete
  85. dah confirm aidel lariwoo ya jadi calon BN di sadongjaya...bye bye wahab jepun..,.iboh nak masang org lain agik jd calon beba....

    ReplyDelete
  86. Mun Aidel Lariwoo rugi besar kita. Sebabnya..... nya satu-satunya orang melayu yang berjawatan tinggi di JKR Samarahan. Ni tahu seuatu ari kelak jadi pengarah JKR Sarawak. Ni dipegang oleh orang cina ajak. Apa salah dari urang kita juak sekali sekali megang jawatan ya. Tok pandangan kameklah.

    ReplyDelete
  87. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  88. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  89. "Nang dh confirm Ir Haidel Heli ya jd calon di N20. Nya pun dh maklum juak cuma x dpt diwar2kan krn tgu Pehin Sri molah announcement.Kpd Haidel, wish u all d best. Jgn lupak dgn kmk urg mun dh menang klak n jd YB. Kpd Aidel Lari Woo, LARILAH KO laju2 sia..cuba lg next time.kpd Dr. Hazlan, tshnia kh jg kerna terpilih jd calon ganti Dr. Abg Drauf. Kpd Dr Abg Drauf, sokong juak calon doktor tok.."



    jangan la mulut ko macam lahanat main nama bapak orang...apa kau telus dari anak binatang kah??/ ya kau kurang ajar

    ReplyDelete
  90. mun bn ingin nak kalah d sadong jaya, engkah jak haidel heli. mun bn pikir mauk menang, aidel lariwoo adalah calon terbaik. sapa ngak kenal dgn haidel heli d sia? dan sapa sik kenal dgn aidel lariwoo d sia? apa juak sumbangan haidel heli d sia? dan brapa byk projek yg dah d ator & d monitor oleh aidel lariwoo d sia? haidel heli bukan org dr kawasan ya, tp aidel lariwoo nang lahir & membesar d kawasan ya. nang butak & sik berotaklah mun sidak bn nak engkah haidel heli juak... sapa pro-haidel heli yg perasan ya tek ??? adik kakak nya ajak kali dak ???

    ReplyDelete
  91. SUSAH SUSAH TUNGGU AJAK TAIB UMUM KELAK.JANGAN KITA BERTELAGAH DENGAN CALON. CALON SIK TAHU DI ANOK KITAK URANG DALAM BLOG TOK. SABAR AJAK.KITA TUNGGU PETANG TOK. SAPA CALONNYA.

    ReplyDelete
  92. Calon pilihan PBB Sadong Jaya adalah Salim Benga..beliaulah calon terbaek.Hidup PBB Sadong Jaya,kamek org di Sadong Jaya maok Salim Benga,beliau membesar dan mematangkan diri dalam politik PBB Sadong Jaya...berkecimpung dalam pemuda PBB pun dah lamak....

    ReplyDelete
  93. mun salim ya..bgs agik wan wahab mpun jak...madi nya masang c salim nak x ada apa apa ya..keja mala kenak pindah sia situk...informasi terkini dah sah aidel lariwoo jadi calon bn N20....sdk org rapat nya dah ada di dewan PBB nun dah...

    ReplyDelete
  94. calon sebenar N20 ialah Ir.Aidel Lariwoo..tahniah

    ReplyDelete
  95. bukan haidel tapi Ir Aidel Lariwoo.....dah d sah kan...sadong jaya hanya ada 2 org calon shja iaitu Ir Aidel Lariwoo dan Salim....yg nama2 lain tu..bukan calon sebenar cuma propaganda...tahniah kpd Ir Aidel Lariwoo

    ReplyDelete
  96. uwaaaa..... mek kecewa krn bg del sik pat jadi calon. sedeh nyawa mek tok..... arap2 jak kmk. don't worry bang del, walaupun ktk sik dpt jadi yb, ktk tetap pujaan ati kmk... (love u...)

    ReplyDelete
  97. Tahniah..Aidel Lariwoo....semgo dpt mjalankan tugas dgn tulus dan ikhlas

    ReplyDelete
  98. hidup AIDIL LARIWOO...

    ReplyDelete
  99. Today setakat jam 6.00 petang, 3/4/2011 kita dah tauk sapa calon pilihan pucuk pimpinan..kepada yang suka membuat spekulasi di atas, renung-renungkan lah..sah IR AIDEL LARIWOO adalah pilihan pucuk pimpinan sebagai calon wakil rakyat. Biarpun terpaksa mengorbankan kerjaya sebagai Jurutera Bahagian di JKR Samarahan, tetapi semangat juang terhadap bangsa, agama dan negara jelas ada pada seorang 'technical person' seperti beliau. Ternyata YAB KM telah membuat pilihan yang tepat kerana telah memilih anak jati Sadong Jaya. Kepada calon yang tidak terpilih, (antara bakal calon yang diwar-warkan) berilah sokongan padu dan janganlah berkecil hati atau membuat sesuatu yang boleh memporak poranda kan perjalanan pilihanraya. TAHNIAH IR AIDEL LARIWOO

    ReplyDelete
  100. jangan ada 'musuh dalam selimut' or 'gunting dalam lipatan' jak..walau apa perbuatan kita dalam perjuangan parti biarlah tulus dan jangan ada RM oriented...

    ReplyDelete
  101. Tahniah kepada yg terpilih..Yg x terpilih sokonglah yg terpilih..kepada pengundi N20 saya yakin mereka cukup matang dlm menilai calon yg dipilih pucuk pimpinan..Bakal calon N20 anak tempatan yg berasal dri keluarga besar yg susah..tentunya beliau dpt memahami kehendak masyarakat tempatan..Semoga kemasukan saudara ke arena politik Sarawak akan lebih bermakna sebagaimana saudara berhidmat sebagai DE Samarahan.

    ReplyDelete
  102. nooooooooo!!!!!!!

    ReplyDelete
  103. ya baruk kabar angin, terit jak kita tok berbalas-balas, cek-cek urg yang xda gamba dalam tok jadi calon, kepada empunya blog tok , coba engkah juak gambar aidil lariwoo tok....

    ReplyDelete
  104. sik jadi yb pun sik pa....banyak gik kerja lain dah ada lam tamgan.....rilx2

    ReplyDelete
  105. Hahaha..kitak org tok gago-gago...sapa2 jak calon diengkah BN disia bukan jaminan utk menang....Misi kami di PKR akan menghadiahkan nisan kepada sapa2 jak calon BN kat Sadong Jaya ya...mintak maaf dgn kitak adik kakak...

    ReplyDelete
  106. Pok, mun nak hadiah nisan, jgn alg alg..berik byk skali..20ton-30 ton kah..dpt juak I bukak kede jual nisan klak..lain jak bunyi org nak hadiah nisan tok..mengancam bunyi nya..boleh jdi polis kes..mun u brani kenalkan dirik..jgn cakap jak..

    ReplyDelete
  107. setuju dgn pndpt shaiden..jgn ckp main lepas jak..berfikirlah rasional...

    ReplyDelete
  108. Jangan terlalu ikut perasaan. mun di perati benar-benar, mejoriti org melayu jak yg berbahas dlm blok tok. sapa jak yang dicalon untuk BN yalah yang kita sokong.

    ReplyDelete
  109. kmk sik alang2 mun hadiah nisan..kmk berik dgn papan keranda sekali..sapa maok agak kamek, kita diat sapa mati dolok???

    ReplyDelete
  110. Anon 9:56AM, cam ni nak agak, mun ko sik madah sapa ko yo. mun dh berani gilak, tunjuk muko ko lok!!!!!!!!

    ReplyDelete
  111. Setuju dgn pendapat ya..untung dpt hadiah nisan n papan keranda skali..tpi org nak berik hadiah tok x brani kenal dirik..

    ReplyDelete
  112. Salam....Saya berharap mana-mana calon yang menang mesti bekerja untuk rakyat.Jangan baru nak menang dah mula nak ambil untung sendiri,bak kata orang baru jadi penghulu dah habis hak orang kampung semua di amdik untuk diripun.Wahai warga Sadong dan Asajaya jangan lupa,perjuangkan jua jambatan muaratuang,sik janji tinggal janji.Suka hati jak kita di bulak orang..bagus sik boh gundi...ha..ha.

    ReplyDelete
  113. Boh layan propaganda x cun ya..nyakit ati jak..yg penting kta dah tauk sapa yg dcalon n sapa yg bena2 d hati rakyat. Kmk org Sadong Jaya tuk bharap Aidil bin Hj Lariwoo akan trus perjuangkn hak rakyat. Jgn anggap remeh smua pkara yg bkait dgn rakyat, bab dr kecik yalah jd besa. Hidup BN. Buktikan kpd kmkorg yg BN adalah pilihan yg tepat. Utk pgetahuan umum, maaflah, bg yg bhati busuk ya n bmulut busuk ya, kmk dah jumpa, bjarah n klaka ngn wakil ya, sblm n slepas sah jd wakil, bkan nak muji, tp nya nang dihormati spt layaknya seorang wakil. wlau g nampak kekok, mb g baru, tp nampak kesungguhannya nak mimpim kmkorg. Maaflah bg yg x dpilih, nektuk smua pun harap maklum yg undi dtgn kta, n pilihan kami org Sadong adalah Aidil Hj Lariwoo n kmk harap pilihan tuk dihormati. Drpd ktkorg kritik molah dosa kering, bgus kta sma2 usaha nolong bgnkan dri n org lain. Kta sokong pmimpin kta ya, nya pun m'sia besa, mun xda sokongan n pluang, camni nya nak brikan yg tbaik utk kta. mun da benda yg x puas ati, luahkan, mun x, nilah org tauk nak? fikirlah masak2 lok, tp jgn sampe angus...

    ReplyDelete