Thursday, January 20, 2011

Patutlah ramai pekerja LCDA & Craun Research berhenti kerja !!!




JS commented in a message to Sebanaku Sarawak: 

Pengurus Pelita Melampau. Patutlah ramai pekerja LCDA & Craun Research berhenti kerja last year.

**Heard that this Abdullah Chek (CEO) do not want to step down even CM ask him to do so.


Click Image

Click Image

31 comments:

  1. sapa Abdullah chik ya.. sik popular koh. Ingin juak nak tauk lebih berkenaan lelaki tok..

    sapa ada maklumat? postkan jak.

    ReplyDelete
  2. abc ya nang gambong,nya blm temu bukuk dgn ruas gik.nya megang lcda ,lalu rugi lcda oleh nya.dah lah gila ,ompuan nak mampus org tua ya nak.

    ReplyDelete
  3. merik malu jak org tua abdullah cek(abc)tok. abis duit peruntukan yang patut diberik untuk ladang rakyat, dimakan nya sorang.

    pekerjanya dah 5 tahun sik di berik bonus, sekda increment gaji. nya sorang jak kaya raya. bila dah di berik warning taib, baru abc nak berberik bonus makei mujuk staffs.

    pemanas dan sik professional. bagus berenti jak nya. sik perlu warning2 lagi. abis dah tanah sarawak dan duit ditelan ya.

    ReplyDelete
  4. bukan apa.. air lamak sik dikeluar lalu naik atas palak.. hehehe

    ReplyDelete
  5. @Dollah chock (January 20, 2011 3:53 PM):

    ABC ya CEO LCDA. Kira officer paling besar dalam LCDA, dimana bantuan yang sepatut di hulurkan kepada rakyat x sampai kepada rakyat sebab dah di telannya sorang2.

    Waima nya sik popular, tapi berapa banyak dah duit peruntukan untuk rakyat di ambilnya. Mun sik di ambil tindakan awal, orang macam tok la akan terus naik pangkat megang jawatan dalam negeri sarawak tok dan ngabis sumber sarawak. Yang jadi mangsa staffs nya yang sik berdosa dan rakyat lain yang nunggu bantuan.

    Jadi kenal kenallah kitak orang dengar officers camtok sebelum satu hari sidak tok mahu bertanding nak jadi YB dan makan lagi besar semua bantuan rakyat sarawak. Jgn kelak satu ari tersalah undi calon makan besar camtok koh.

    ReplyDelete
  6. mun CM ambik org tok jadi CALON PR2011, alamat hilang kerusilah PBB oleh nya. Masa tok pun pemilik tanah dah marah2. ABC tampar kan org kpg mun berani.

    ReplyDelete
  7. bukan kah ABC dah di hantar ke LAK. Dah agak dah nya x mauk. LAK ney ada duit.

    ReplyDelete
  8. Jabatan kerajaan ada buka pasarayaKAH? Biar betul...... Mauk lawan Unaco lah.

    ReplyDelete
  9. ABC tok sesuka ati jak nukar jwtn staffs setiap bulan. Acct staff/kerani/officeboy menjadi setiausaha. Kononya multitasking kepala hotaknya.

    Latest Kes March 2011- kerani di suruh jadi office boy. Hantar surat ke semua jabatan di Kuching. Office boy duduk office molah kerja acct kali. Terarrrr ABC tok.

    Sapa staffs Craun diattach di LCDA, di antar balit ke Craun sebab ABC sakit ati dgn sidak Craun.

    ReplyDelete
  10. namanya abc.....(air batu campur....yo!),asal dari blah nun....darah brontak....brontak juak lah perangeinya....jangan2 nya tok PATI kali nak....x sen nolong sarawak...tapi hasilnya pulang ke nya mpun kolong kuaga nya di sinun.....Patutkah gaji staff yang wajib di nait tiap taun...sik d naitnya....tapi masuk ke poketnya banyak....pas ya pekerjanya dituduh rasuah wal hal nya pun sik abis abis invest sia sitok...ngambik komisyen.(bahasa alus) kasar nya RASUAH juak namanya nak?....dolah dolah...patut juak pak uban madah abc tok "chek" sik abis di sign....ada jak caranya nak menjahamkan jabatan kerajaan negeri yang dipolah nya gdak negeri asal usulnya yang banyak jadi "PEMBERONTAK"!!!!!!! Imajin jak kameranya jak dah bepuluh ribu haga.....dari ni duitnya alu dibuang gia jak.

    ReplyDelete
  11. Sapa dolah ya...abc ya sapa...."Cheque" ya sapa....pengaruhnya nya kdak ni?....sama sik kdak "Ayah Pin?"hehehe......dengar ceta...nya tok pun kaki ompuan...dah ya knaklah bini di cerainya dolok...dah tauk kuat ngamal "tongkat dol"lah.....hehehe(serumpun tongkat ali)

    ReplyDelete
  12. "abc ari tok dah sampei ke XYZ....tutup tirai hehehe"

    ReplyDelete
  13. L.C.D.A - "Let Chase Dollah Away" betul kah Pok?

    ReplyDelete
  14. Mun nak tauk sapa ABC....bukak jak blognya "abc btg sadong" disia ada luahan hati busuk nya.......cakap tak serupa bikin....ibarat "Bulan....kacak dari jauh...bila dekat gerutu....ataupun Ketam....ngajar anak jalan lurus...tapi agk juak ke tepi bejalan..."hahaha...

    ReplyDelete
  15. Pokkk!.... Tanah LCDA...Tanah Kerajaan Negeri...Tanah NCR....banyak banyak tanah diator u....cepat atau lambat lak, bila melintas sigek lot...urang tetap madah "Kubur Dollah".. "manusia celaka waktu hidup....merendahkan urang lain jak keja...hak urang disekat".So bila dah diatas ya....jangan lupak bumi tempat berpijak,dibah tapak kaki u pok... rendah bumi tok tapiii kuasanya cukup besar dari kuasa u pok.....belajar lah dari kesilapan....bukan kesilapan dibelajar ????

    ReplyDelete
  16. kesian bala ktk sik kenal dgn dollah chek. yalah sejahat2 manusia. tanyak lah ngan staff nya. ndak alah2 ngamok, nganok staff. kecup jobo leh nya koh. keja nyumpah staff ajak. nang sikda bagus kelaka nya....dah lah kenja, sik duli tunang, bini manusia dikaco nya juak. tepegang2 sana sini. alahai....malas nak ckp byk...

    ReplyDelete
  17. Dollah chek tok lah bapak segala Ayam, kerak segala dosa. Interview jak ompuan lcda....xperlu dak Nya jawap....mesti senyum jak dapat...Kerala dollah chek tok juak lah bapak segala Jin Hitam....hahaha....dollah...dollah. Nasib juak u tok berenti awal mun sik huhhhh....

    ReplyDelete
  18. Opis dah kedak hotel keja nya...check in check out jak staff leh nya....sik paham juak eh. bagus juak nya behenti, sik bepanjangan inteview ompuan dahi licin ajak. nak dah gendut sana sini sik guna gik. hahaha....molah dosa ajak. dah tiba masanya betaubat kinek tok. fokus ngan bisnes, anak2 nya, ujuk balit ngan bini nya kah. Pulanglah ke pangkal jalan....pintu taubat masih tebukak.

    ReplyDelete
  19. Best juak cerita Dollah..bukan geng keras Hj Busrah Bujang kah?

    ReplyDelete
  20. Sapa yg sik kenal dgn dollah ya...baca ajak komen2 dlm tok...tauk lah. fizikalnya, rambutnya kerinting, pakei cermin mata, tinggi slim juak lah...hehe....

    Sikapnya pula, mcm nak di atas ya lah...rasa dirik nya bekuasa. menyalah gunakan kuasa yg ada. gatal nak mampus...sik sedar dah tua.

    ReplyDelete
  21. Let's b realistic abc is asmart n straight man.he does his job except lack in human feel or touch.anyway he s leaving.I like him.look at stidc now.seul korea jln jln krja.ank isteri agogo bsama.itu maklumat.u checklah bnar sik.wang rakyat bro.

    ReplyDelete
  22. ABC bijak mengatur jadual perjalanannya, bersama dgn staff pompuan yg cantik2. Awas jak mun keinginannya sik dpenuhi. Yalah aik naik atas palak lalu dtg antu.hahaha....

    ReplyDelete
  23. "LET B SMART N REALISTIC......" I rasa orang tok pengampu dollah d lcda, paling sik pun Sama palat ngan abc...pok mun 10 yang nganok sorang jak nyokong,mesti orang ya dalang dengan staff lain Dolok.

    ReplyDelete
  24. "ABC" is a virus name.....also known as "DoLLaH" scientifically....beware of its,even dangerous then aids n cancer itself. The only way to kill this virus is burry alive....

    ReplyDelete
  25. Samudera court bazaria....pengasas biz kerajaan dollar chek ya kah dianok Anok kitak urang tok?, mun Gia nang mena komen kitak org koh....dahsyat nya tok mek tauk mena taktik kotor nya

    ReplyDelete
  26. nI nenga cashflow lcda jadi negatif since dollah jadi pengurus, first time i nenga state government agency kecundang,tapi knak sprm x mok molah postmortem dengan property dollah owhh...suruhnya declare semua assetnya atas nama familynya gerenti positif.baru baru tok pun mek dengar pelita holding dinaitkan gaji beratus ratus sorang, yang sedihnya mek dengar magna focus sesen pun xada,malah dikatanya tamak gik ada. Sedangkan magna juak yang dipaksanya mesti injek 3juta yiap taun kedlm akaun pelita.....aduh....sian juak pekerja nya.....kerana i nenga magna toklah molah lcda kaya. Arap araplah pengurus baru tok sik buang tabiat gdak dollah. Cm pun dbah telunjuk dollah mun nya ngator kantau pok!

    ReplyDelete
  27. I pun sokong mun ada cdak sprm molah postmortem dengan property dollah......

    ReplyDelete
  28. Dollah gk idup ka......."Lah......oooo..lah....knak sik nyaut orang tua tok....
    DOLlahhhh....agik idpu kau tok kah......
    Yalah....kata orang tua tua....
    Ikuta hati mati.....
    Ikut rasa binasa.....
    Jadi ikutlah akal....beramal...

    ReplyDelete
  29. X bleh tgk la video nya..

    ReplyDelete
  30. Alhamdulillah....kehadiran dato dr sulaiman hj hussaini dah memertabatkan balit PELITA di mata Kenyalang bah kan Malaysia......moga terus beramal dengan kebaikkan....Allah itu Maha Melihat......

    ReplyDelete