Friday, April 26, 2013

Timbalan Ketua Pengarah Kastam dibunuh kerana enggan mengambil rasuah dari gangster-gangster penyeludup DAP?


DAP selangor banyak terlibat dan beruntung daripada penyeludupan di pesisiran Selat Melaka dan penyeludapan manusia seperti 'Master Franchise' rumah-rumah orang urut DAP Ronnie Liu
Allahyarham Datuk Shaharudin Ibrahim yang di bunuh keran menjalankan tugas.  AlFatihah.
Datuk Shaharudin Ibrahim ditembak dalan perjalanan ke pejabat di Putrajaya berdepan IPD Polis
Cermin kereta Datuk Shaharudin Ibrahim uyang ditembak oleh pembunuh upahan penyeludup-penyeludup

Pembunuhan Shaharuddin Mungkin Ada Kaitan Dengan Tugas Kastam

- Apr 26, 2013 18:51:07.
SEBAK… Ahli keluarga Timbalan Ketua Pengarah Kastam, (Perkastaman/Cukai Dalam Negeri) Datuk Shaharuddin Ibrahim ketika menunggu di luar bilik mayat di Hospital Kuala Lumpur pada Jumaat.Allahyarham Shaharuddin, 58, yang tinggal di Dengkil, Selangor, mati ditembak ketika dalam perjalanan ke pejabatnya di Putrajaya.-
SEBAK… Ahli keluarga Timbalan Ketua Pengarah Kastam, (Perkastaman/Cukai Dalam Negeri) Datuk Shaharuddin Ibrahim ketika menunggu di luar bilik mayat di Hospital Kuala Lumpur pada Jumaat.Allahyarham Shaharuddin, 58, yang tinggal di Dengkil, Selangor, mati ditembak ketika dalam perjalanan ke pejabatnya di Putrajaya.-
Pembunuhan Timbalan Ketua Pengarah Kastam (Perkastaman/Cukai Dalam Negeri) Datuk Shaharuddin Ibrahim, di Putrajaya pada Jumaat, mungkin mempunyai kaitan dengan tugas beliau sebagai pegawai kanan kastam.
Anak saudara Allahyarham, Roslan Ibrahim, 51, percaya Shaharuddin mungkin mempunyai banyak musuh disebabkan tugasannya dalam jabatan kastam.
“Saya dan Shaharuddin kerap bertemu dan minum bersama dan saya percaya kejadian itu mempunyai kaitan dengan kerjanya,” katanya kepada pemberita ketika menemani isteri dan keluarga Allahyarham Shaharuddin di Hospital Kuala Lumpur (HKL), di sini.
Kesemua anggota keluarga Shaharuddin hadir di hospital itu untuk menunggu proses bedah siasat. Allahyarham meninggal dunia di Hospital Putrajaya pada pukul 9.20 pagi.
Timbalan ketua pengarah kastam itu ditembak dua lelaki bermotosikal semasa dalam perjalanan ke pejabatnya, ketika kereta yang dinaikinya berhenti di persimpangan lampu isyarat dari Lebuh Sentosa ke Lebuh Wawasan dalam kejadian kira-kira pukul 8.15 pagi.
Roslan berkata kali terakhir beliau bertemu Allahyarham ialah pada Ahad lepas dan mereka berbual sambil minum bersama. “Allahyarham mempunyai lima orang anak. Dia seorang yang peramah dan tidak sombong serta mempunyai hobi bermain golf. Dia selalu main golf di Seremban,” katanya.
Kakak arwah, Zaleha Ibrahim, 70, ketika ditemui di Masjid Sultan Tuanku Mizan Zainal Abidin di sini, berkata kali terakhir beliau bertemu adiknya ialah dua minggu lepas di rumahnya dekat Kuala Selangor.
“Saya dan arwah rapat sebab saya yang jaga dia masa belajar di universiti dulu. “Tidak sangka arwah pergi selepas dia beria-ia mahu berjumpa saya dua minggu lepas,” ujarnya sebak.
Menurut Zaleha arwah adalah anak ke lapan dari sembilan beradik.

1 comment:

  1. Tuduhan kena bukti. Ini fitnah namanya !

    ReplyDelete