Wednesday, April 6, 2011

BN candidates and their opponents




N1 Opar 
1. Ranum Ak Mina (BN)
2. Stephen Anak Sagir (SNAP)
3. Boniface Willy anak Tumek (PKR)
4. Joseph Jindy ak Peter Rosen (Independent)



N2 Tasik Biru
1. Datuk Peter Nansian Ngusie (BN)
2. Frankie Jurem Anak Nyombui (SNAP)
3. John Tenewi Nuek @ John Tenewi (PKR)



N3 Tanjung Datu 
1. Tan Sri Adenan Satem (BN)
2. Nani Sahori (PAS)
3. Gilbert Asson ak Kulong (Independent)

N4 Pantai Damai 
1. Dr Abdul Rahman Junaidi (BN)
2. Wan Zainal Abidin Wan Senusi (PKR)
3. Suhaimi Selamat (Independent)

N5 Demak Laut 
1. *Dr Hazlan Hipni (BN)
2. Ali Hossen Abang (PKR)

N6 Tupong 

1. Datuk Daud Bin Abdul Rahman (BN)
2. Baharuddin @ Din Shah bin Mokhsen (PKR)

N7 Samariang

1. Sharifah Hasidah Syeed Aman Ghazali (BN)
2. Zulrusdi bin Mohamad Hol (PKR)

N8 Satok

1. Datuk Amar Abg Abd Rahman Zohari (BN)
2. Ahmad Nazib bin Johari

N9 Padungan (won by Dominique Ng (PKR) in the last election)

1. *Sim Kiang Shiok (BN)
2. Wong King Wei (DAP)
3. Dominique Ng (Independent)

N10 Pending

1. *Dr Sim Kui Hian (BN)
2. Violet Yong Wui Wui (DAP)

N11 Batu Lintang (won by Voon Lee Shan (DAP) in the last election)

1. *Sih Hua Tong (BN)
2. See Chee How (PKR)
3. Soo Lina (Bebas)

N12 Kota Sentosa
1. Datuk Alfred Yap (BN)
2. Chong Chieng Jen (DAP)

N13 Batu Kawa 

1. Tan Joo Phoi (BN)
2. Chiew Wang See (DAP)

N14 Asajaya

1. Abdul Karim Rahman Hamzah (BN)
2. Arip bin Ameran (PKR)

N15 Muara Tuang

1. Datuk Seri Mohd Ali Mahmud (BN)
2. Noraini Hamzah (PAS)

N16 Bengoh

1. Dr Jerip @ Belek Susil (BN)
2. Richard @ Peter A/L Margaret (SNAP)
3. Willie anak Mongin (PKR)
4. Wejok Tomik (Independent)

N17 Tarat

1. Roland Sagah Wee Inn (BN)
2. Ateng Anak Jeros (SNAP)
3. Peter Ato anak Mayau (PKR)

N18 Tebedu

1. Datuk Seri Michael Manyin Jawon (BN)
2. Anthony Anak Nais (SNAP)
3. Christopher anak Kiyui (PKR)
4. Kipli bin Ale (Independent)

N19 Kedup

1. *Maclaine Ben @ Martin Ben Anak Michael (BN)
2. Slyvester Belayong Anak Jayang (SNAP)
3. Lainus anak Andres Luwak (PKR)
4. Amin Banti (Independent)

N20 Sadong Jaya 
1. *Aidil Lariwoo (BN)
2. Abg Eddy Allyanny (PAS)
3. Mahayudin Wahab (Independent)

N21 Simunjan
1. Naroden Majais (BN)
2. Mashor bin Hossen (PKR)
3. Zaini bin Le' (Independent)
4. Mac Palima ak Nyambil (PCM)

N22 Sebuyau 

1. Julaihi Nerawi (BN)
2. Adam Ahid (PAS)
3. Ali bin Semsu (Independent)

N23 Lingga 

1. Simoi Peri (BN)
2. Abang Othman Abang Hj Gom (SNAP)
3. Abg Ahmad Arabi bin Abg Bolhassan (PKR)

N24 Beting Maro 

1. *Razali Gapor (BN)
2. Abg Ahmad Kerdee Abg Masadus (PAS)

N25 Balai Ringin 

1. Snowdan Lawan (BN)
2. Dan Giang (SNAP)
3. Ibi anak Uding (PKR)
4. Lipeh ak Mawi (PCM)
5. Cobbold ak Lusoi (Independent)
6. Sujal ak Gansi (Independent)

N26 Bukit Bengunan 

1. Mong Dagang (BN)
2. Ivanhoe Anthony Anak Belon (SNAP)
3. Jimmy Lim @ Jimmy Donald (PKR)
4. Lias ak Julai (Independent)

N27 Simanggang

1. Datuk Francis Harden (BN)
2. Leon Jimat Donald (DAP)

N28 Engkilili

1. Dr Johnical Rayong (BN)
2. Semijie Anak Janting (SNAP)
3. Marudi @ Barudi anak Mawong (PKR)
4. Jimmy Simon Maja (Independent)

N29 Batang Ai
1. Malcom Mussen (BN)
2. Nicholas Bawin anak Anggat (PKR)

N30 Saribas

1. *Ricky@Mohammad Razi Sitam (BN)
2. Abang Zulkifli bin Abang Engkeh (PKR)

N31 Layar

1. Datuk Patinggi Tan Sri Dr Alfred Jabu Ak Numpang (BN)
2. Joe Anak Unggang (SNAP)
3. Stanny Embat Pharoh anak Laja (PKR)
4. Ngumbang @ Kibak ak Datu (Independent)

N32 Bukit Saban

1. Robert Lawson Chuat Vincent Entering (BN)
2. Dayrell Walter Entrie (SNAP)
3. Jerah anak Engkiong @ Edward Jerah (PKR)

N33 Kalaka

1. Abdul Wahab Bin Aziz (BN)
2. Mohd Yahya bin Abdullah (PKR)
3. Ismail bin Hussain (Independent)

N34 Krian 

1. Datuk Peter Nyarok Ak Entrie (BN)
2. Liman Anak Sujang (SNAP)
3. Ali anak Biju (PKR)
4. Banyi ak Beriak (Independent)

N35 Belawai
1. *Datu Len Talif Salleh (BN)
2. Abdul Wahab bin Abdullah (PKR)
3. Kiprawi bin Suhaili (Independent)

N36 Semop
1. *Abdullah Saidol (BN)
2. Ong Chung Siew (PKR)
3. Ajiji Fauzan (Independent)

N37 Daro

1. Murni Suhaili (BN)
2. Jamaludin bin Ibrahim (PKR)
3. Muhamad Zamhari Berawi (Independent)
4. Noh @ Muhamad Noh Bakri @ Bakeri (Independent)

N38 Jemoreng
1. Gani @ Abu Seman Jahwie (BN)
2. Asbor Abdullah (Independent)
3. Abdul Hafiz Noh (Independent)

N39 Repok 
1. Datuk David Teng (BN)
2. Dr Wong Hua Seh (DAP)

N40 Meradong

1. *Ling Lie King (BN)
2. Ting Tze Fui (DAP)

N41 Pakan

1. Datuk Sri William Mawan Ikom (BN)
2. Jamal Bin Abdullah @ Tedong Anak Gunda (SNAP)

N42 Meluan

1. Wong Ak Judat (BN)
2. Labang Anak Jamba (SNAP)
3. John Brian Anthony anak Jeremy Guang (PKR)

N43 Ngemah
(won by Gabriel Adit in the last election)
1. *Alexander Vincent (BN)
2. Aris anak Alap (PKR)
3. Yakub Khalid (Independent)
4. Gabriel Adit ak Demong (PCM)
5. Michael ak Lias (SNAP)

N44 Machan 

1. Datuk Gramong Juna (BN)
2. Augustine Anak Liom @ August Liom (SNAP)
3. Chen Nguk Fa (PKR)
4. Kong Tat Kim (PCM)

N45 Bukit Assek

1. *Chieng Huong Toon (BN)
2. Wong Ho Leng (DAP)
3. Hii Tiong Huat (Independent)

N46 Dudong 
1. *Datuk Tiong Thai King (BN)
2. Yap Hoi Liong (DAP)
3. Apandi Abdul Rani (Independent)

N47 Bawang Assan 

1. Datuk Seri Wong Soon Koh (BN)
2. Alice Lau Kiong Yieng (DAP)

N48 Pelawan 

1. Vincent Goh Chung Siong (BN)
2. David Wong Kee Woan (DAP)

N49 Nangka

1. *Dr Annuar Rapaee (BN)
2. Norisham Mohamed Ali (PKR)

N50 Dalat

1. Datin Fatimah Abdullah (BN)
2. Sylvester Ajah Subah @ Ajah bin Subah (PKR)
3. Salleh Mahali (Independent)

N51 Balingian 

1. Pehin Sri Abdul Taib Mahmud (BN)
2. Suriati binti Abdullah (PKR)
3. Datuk Salleh Jafaruddin (Independent)

N52 Tamin

1. Joseph Mauh Ikeh (BN)
2. Mengga anak Mikui (PKR)

N53 Kakus

1. John Sikie Ak Tayai (BN)
2. Paul Anyie Raja (PKR)
3. Entali ak Empin (Independent)
4. Dick @ Laurance Dick Sekalai (PCM)

N54 Pelagus (won by Larry Sng (PRS) in the last election)

1. *Stanley Nyitar @ Unja anak Malang (BN)
2. Edward Sumbang anak Asun (PKR)
3. George anak Lagong (Independent)

N55 Katibas
1. Datuk Ambrose Blikau Ak Enturan
2. Toh Heng San (SNAP)
3. Munan anak Laja (PKR)

N56 Baleh 

1. Dato Sri Dr James Jemut Masing (BN)
2. George Anak Lagong (SNAP)
3. Bendindang anak Manjah (PKR)

N57 Belaga

1. Liwan Lagang (BN)
2. John Bampa (SNAP)
3. Basah Kesing @ Ali Basah Kesing (PKR)
4. Michael Jok (Independent)
5. Matthew ak Munan (Independent)
6. Kenneth Adan Silek (Independent)

N58 Jepak
1. Datuk Talip Zulpilip (BN)
2. Ramli Malaka (SNAP)
3. Abdul Jalil bin Bujang (PKR)
4. Abdul Kuddus Ramlee (Independent)
5. Awang Abdillah Awang Nasar (Independent)

N59 Kidurong 
1. *Henry Ling Kuong Meng (BN)
2. Chiew Chiu Sing (DAP)

N60 Kemena 

1. Dr Stephen Rundi Utom (BN)
2. Ungun ak Bayan (SNAP)
3. Bernard Binar Bayang anak Rading (PKR)
3. Liam Rengga (Independent)

N61 Bekenu 

1. Rosey Yunus (BN)
2. Thony Ak Badak (SNAP)
3. Ishak bin Mahwi (PKR)
4. Datin Pengiran Juliana Pengiran Tambi (PCM)

N62 Lambir 

1. *Ripin Lamat (BN)
2. Johari Bujang (SNAP)
3. Zolhaidah binti Suboh (PKR)

N63 Piasau 

1. Tan Sri George Chan Hong Nam (BN)
2. Ling Sie Kiong (DAP)

N64 Pujut 

1. Andy Chia Chu Fatt (BN)
2. Fong Pau Teck (DAP)

N65 Senadin 

1. Datuk Lee Kim Shin (BN)
2. Michael Teo Yu Keng (PKR)

N66 Marudi 

1. Sylvester Entri Ak Muran (BN)
2. Edwin Dundang Bugak (SNAP)
3. Gerang ak Dagom (PKR)
4. Michael Ding Tuah (Independent)

N67 Telang Usan 
1. *Dennis Ngau (BN)
2. Kebing Wan (SNAP)
3. Harrison Ngau Laing (PKR)
4. Jok Ding (Independent)

N68 Bukit Kota

1. Dr Abdul Rahman Bin Ismail (BN)
2. Leong Kwang Yaw (DAP)
3. Usop Jidin (Independent)
4. Ladis Pandin (Independent)

N69 Batu Danau

1. Paulus @ Palu Gumbang (BN)
2. Lawrence Cosmas Sunang Anak Simpang (SNAP)
3. Lau Liak Koi (PKR)

N70 Ba' Kelalan 

1. *Willie Liau (BN)
2. Baru Bian (PKR)

N71 Bukit Sari 

1. Datuk Amar Awang Tengah Ali Hasan (BN)
2. Japar bin Suyut (PKR)

-----

( bold & italic ) - incumbent
( * ) - new candidate
We will update the list from time to time.

35 comments:

  1. ...ini baharu senarai nama calon yg. dipersetujui...kita lihat dan tengok..ehehe..sama jak ya...tunggu dan lihat pada hari pernamaan calon nanti.....

    ReplyDelete
  2. Benarkah ada perubahan nama calon.Terpulang kpd CM lah menentukan.

    ReplyDelete
  3. BN geranti hilang sekurang-kurangnya minimum 10 kerusi election kali tok.

    ReplyDelete
  4. Ayam sabung BN boleh diarap. Banyak jaguh. Tapi ada juak taji kecik2. Boleh betaruh banyak sikit. Taji diasah tajam sidak Siol Kandis.
    Ayam sabung PKR tok, ada jaguh, ada juak bacul. Boleh lah. Tapi banyak kalah. Rugi betaruh besar.
    Ayam sabung PAS, semua sik dpt diarap. Ayam australia. Mun pakei telor, boleh lah.
    Ayam sabung DAP memang bagus. Jaguh2 jak. Maklumlah taji sidak Sungai Bidut. Sabung Haram. Boleh betaruh banyak tok. Jangan alang2.
    Ujungnya ayam BN akan menang walau kenak serbu polis.
    -Nujum Pak Belalang

    ReplyDelete
  5. Ayam SNAP ya bukan ayam. AWAS
    Musang bebulu ayam.
    Mun sik ayam ya dimakannya. Tuan punya ayam pun di makannya juak.
    -Nujum Pak Belalang

    ReplyDelete
  6. Menyayatkan hati.BN diramalkan akan kalah dibeberapa tempat.Sebabnya sesetengah calon sebenarnya tidak mendapat sokongan yg baik dr rakyat tapi masih diberi kepercayaan oleh.....BN utk bertanding.
    Mereka dipilih berdasarkan report yg dibuat oleh Agensi2 Federal tentang sesorg calon.Tidak dapat kita nafikan,jika sesorg calon itu rapat dgn pegawai2 Agensi Federal,report mereka tentulah lebih memihak kpd mereka.
    Adakah mereka menulis berdasarkan sentimen rakyat sebenar2nya.Membuat kajian tentang calon2tersebut berdasarkan kenyataan calon itu sendiri.Bagaimana pula permasaalahan rakyat atau masaalah & liabiliti calon2 tersebut.Adakah dicatat dlm report.
    Sebagai cth,Dtk Daud adalah liabiliti kpd BN.BTN yg membuat catatan tentang beliau dikatakan membuat report sesungguhnya kws Tupong adalah bersih atau kwsn Putih.Benarkah begitu!!.Butakah mata atau teliga pihak tersebut.

    bersambung

    ReplyDelete
  7. Bersambung

    Dtk Daud adalah Menteri Hal Ehwal Islam di Sarawak.Dengan msaalah yg menyelubungi Baitul Mal,perkara ini akan berlarutan.
    Perlu diingatkan Dtk Daud menjaga hal ehwal penduduk Sarawak yg beragama Islam.Masaalah yg dibawa oleh Dtk Daud boleh mempengaruhi undi2 di tempat lain.
    Adakah kerana ego beliau cuba mempertahankan kwsn tersebut.Beliau dgn berani mengatakan penduduk Tupong tiada masaalah apa2 kecuali kesesakan di Bulatan Kipali.Hampir semua telah diselesaikan.Benarkah begitu?

    Bersambung

    ReplyDelete
  8. Kesilapan yg paling besar utk meletakkan Daud n Hasidah di kwsn mereka semula.Rasanya pucuk pimpinan sedar yg mereka mungkin akan menimbulkan isu yg menjejaskan undi di seluruh Sarawak terutamanya Daud.
    Tapi sokongan dari Abg Jo membolehkan mereka dipilih semula.Nampak gaya Abg Jo meletakkan org sendiri.Dari sumber yg dipercayai ada list ke2 nama calon.Benarkah!Ada agendakah Abg Jo!

    ReplyDelete
  9. Bersambung

    Amat membingungkan dlm keadaan BN terutamanya PBB cuba memperbaharui & memberi nafas baru dlm perjuangannya,muka lama yg berliabiliti tidak mahu mengundurkan diri.
    Tranformasi politik tidak berlaku sebaliknya tempat yg kurang kepentingan berlaku perubahan.
    Perlu diingatkan yg Tupong adalah NADI kpd Parlimen Petra Jaya.Ianya terletak diantara Satok & Semariang.Penduduknya majoriti adalah org melayu yg beragama islam.
    Masih mengekalkan Dtk Daud adalah kesilapan yg paling besar dibuat oleh BN.Tidak dapat dinafikan akan berlaku undi Protest dikalangan pengundi melayu.Disitu,wlpn bukan Dtk Daud,
    mana2 calon boleh menang asalkan berpaksikan kpd Lambang PBB.
    Jika Personaliti beliau sendiri diambil kira,PBB akan kehilangan kerusi tersebut.Kebergantungan Dtk Daud kpd Lambang PBB begitu ketara sekali,beliau tidak mempunyai banyak penyokong nya sendiri,tetapi bergantung kpd ahli2 PBB yg setia kpd Parti sahaja

    Bersambung

    ReplyDelete
  10. Kita hanya berharap agar Sentimen pengundi ditempat lain tidak terpengaruh oleh kesilapan mencalonkan semula Dtk Daud.
    Tetapi sesetengah tempat berlaku.Cth,calon PKR Satok iaitu ketua AMK,Ahmad Nazib menggunakan isu Bulatan Kipali utk menjana undi di Satok.Logiknya,pengundi Satok ada yg tinggal atau berpindah ke Tupong atau Semariang.
    Mereka akan memainkan atau mengemborkan isu tersebut secara besar2an.Amatlah susah utk ahli PBB utk menangkis atau menjelaskan kpd pengundi tentang perkara tersebut.Mana tidak,iainya berlaku didepan mata & merekalah yg turut menghadapi masaalah kesesakan di Bulatan Kipali.

    Bersambung

    ReplyDelete
  11. menar kata kitak ya bro..aku sokonggggggg...nang daud ya sik pat di pakei lagik..sidak kpg tupong,sinjan,gita,matang,sejijak,segedup,baroh,sungei tengah,kolong,matang batu 10,matang lot,laruh skim,edek2 gik sidak kat area taman sri wangi dan trinora ya..semua dah sak ati ngan daud...eran aku kenak muka nya jak di sia????..adakah sidak nak cantasnya dgn letak nya kat n6?..salah cara ya...mun nak cantas nya iboh ngkah nya sia..mun ngkah juak taku2 undi swing ke pkr..bkn sbb sidak suka pkr tp dan sik ada cara nak singkir daud ya..tp cara ya juak berisiko..kenak sidak top pbb x mikir kah????..paloi juak...

    ReplyDelete
  12. mun daud masih dicalon isok..aku akan pastikan undi aku dan sidak lain ROSAK..aku akan punjuk sidak supaya jgn undi pkr atau bebas tp biarkan kertas undi rosak !....patut di ajar menar2 daud tok..eksen bkn main lagik berlagak dgn harwood timber nya ya...abis duit baitulmal disauk...pengarah baituylmal ya paloi juak...arap berjaket jak mahal..urg miskin area gita/matang masih sik juak dibantu ,mun nak nulong urg miskin mst maok ada reporter dtg..lekak ya ulur 20-30 sorang ingat ya cukup kah?..cuba anak dan cucu dau dan petungal nya diberik 30.00 jak..pakei idup gney sidak ya asa???..duit dlm baitulmal ya siney tuju?..mun mintak bantuan bagei lah nak mintak sedekah jak..paloii ko daud !!!

    ReplyDelete
  13. si anak mbok mordiah ya...lagik best cerita nya...ulu ilir mst ada laki nya neman..mun neman ajak sik lah ada hal juak tok sampei semua projek di rembat...nama jak company berbagei2..tp cek2 sapa mpun?...biar kawan aku di area n7 semariang jak handle nya...sam juak kaedah..UNDI RUSAK !

    SO KEMUNGKINAN BESAR UNDI CALON BN/PBB MENURUN ADALAH AGAK TERBUKA LUAS...CUMA KU ARAP SIK LAH SAMPEI MEMENANGKAN PKR !

    ReplyDelete
  14. bukan sekadar calon tak mendapat sokongan rakyat. calon yang tak dikenali pun ada. tak pernah jejak MUKA BUMI N36 tiba tiba jadi calon. Apa ke mangkuk

    ReplyDelete
  15. Siapa Abdullah Lye Whisky sebenarnya. Seorang kaki botol dan betina. Setiap malam Jumaat berpesta atau berparti di Victoria Arm English Pub di Merdeka Palace Kuching. Seorang pemabuk akan menjadi wakil rakyat N36. Kesian rakyat miskin di N36 sebab tiada apa Abdullah Lye dapat polah apa pembangunan. Beliau tiada kekuatan...hanya suka enjoy. Tanya sidak di VA ya. Siapa esik kenal Lye Whisky.

    ReplyDelete
  16. N36...another porn star in the making. Good luck to you Lye VA.

    ReplyDelete
  17. N36..he took using his handphone naked photos of girls she fxxxxk..How you made to be BN candidate. Future liabilities to BN.

    ReplyDelete
  18. Kita minta SB PDRM untuk check siapa sebenarnya Lye Dollah ini....

    ReplyDelete
  19. Mun semua dah sik betul sik iboh ajak kitak di sia ada wakil rakyat.Semua urang sik kenak.Uuuuuuuuuhhhhhhaaaaaa

    ReplyDelete
  20. Pilih calon bebas. Bila menang boleh masuk BN. BN hanya minat winnable candidates, bak kata Najib. Selama tok berapa orang dah jadi wakil rakyat BN Frriendly termasuk dari PKR/PR. Ingat..winnable candidates. UNDI CALON BEBAS...Uuuuuuuuuhhhhhhhaaaaaa

    ReplyDelete
  21. SOKONG...UNDI CALON BEBAS ATAU PKR/PR. BN MINAT BILA MEREKA MENANG...

    ReplyDelete
  22. LEMBUT LIDAH BERKATA2
    SEBENARNYA KEPALA YOU YG DISELUBUNGI MASLAH!

    USAH MENANGGUK DI AIR YG KERUH
    MUN DAH DITENTUKAN CALONNYA
    UDAHLAH....TUTUP MULUT...TERHAKIKAT BHWA YOU TIDAK DICALONKAN...UDAH...TUNGGU 5 TAUN AGIK POK

    JGN KERANA BENCI NGAN SESEORANG LALU KELAMBU DIBAKAR!

    ReplyDelete
  23. ESIK ANGKA SUGAR DADDY AKU CALON BN N36. HIDUP LYE AND I LOVE YOU. MENANG NANTI KITA ENJOY DI VA...Aida

    ReplyDelete
  24. N.08, jangkaan akan tumbang menyembah bumi. Pemuda2 berebut sama kedirik nak nganti yb daud....uuuuhhhhaaaaaaa. muka ktk org diat dolok. YB daud, mun ktk nak tauk semua pemuda ranting round ke kpg promote diri sendiri nak jd calon waktu ktk kenak angin ahmar.

    ReplyDelete
  25. N.08, jangkaan akan tumbang menyembah bumi. Pemuda2 berebut sama kedirik nak nganti yb daud....uuuuhhhhaaaaaaa. muka ktk org diat dolok. YB daud, mun ktk nak tauk semua pemuda ranting round ke kpg promote diri sendiri nak jd calon waktu ktk kenak angin ahmar.

    ReplyDelete
  26. Abg jo sik kan dpt jd CM melainkan tiba2 CM mati. Sejarah mnceritakan betapa CM sik suka dengan bangsa prabangan. Sebab sidak prabangan "bangsa abang" mendatangkan bnyk masalah dlm karier politiknya. Mun nak dipendek cerita, apa kurang abang jo?. Nya timb president PBB, lamak jd minister, bersih, ada tokoh, baik pekerti, sik sombong.....mcm2 agik. Coma musuh dan dendam kesumat gik tinggal. So jgn sokong BN, kita nak ajar CM supaya jgn angkuh dgn bangsa prabangan sbb sidak org MELAYU ASAL di Sarawak tok.

    ReplyDelete
  27. In anyway just change the landscape of perception.we accept your way of political management.take drastic change after the election and everything would be fine.

    ReplyDelete
  28. lawak apa,Abg Jo jadi CM.Kwsnnya pun Satok org turun ngundi bukan sik suka CM tapi sik suka diriknya pun & org2nya.Tok kenyataan,jgn putar belitkan fakta
    .Mun dikwsnnya pun org sik ngundi,camnie nak jadi CM.Apa mun Abj Jo menang di Satok,(mun nya menang)boleh jadi CM.Org Satok kah boleh menentukan siapa CM kah.
    Suruh Abg Jo jaga kwsnnya pun lok,si Najib ya pun nya terkial2 nak melawan.Ada hati juak,minta bantuan "Luar' gik.Tok masaalah rakyat Sarawak,org LUAR sik dialu2kan

    ReplyDelete
  29. N8 hanya akan tumbang mun PKR atau mana-mana pembangkang menurun org lain selain dari Baharuddin. Nembiak tok bukan lah pandei gilak.Belajar LAW sik abis madah dirik Lawyer.Awal awal dak sik telus dan sik ikhlas. Belum lagi ambil kira personaliti dan hobi nya. Berjudi hobi no 1 nya.Mun sik percaya cuba buka meja main daun 2 hari 2 malam nya tahan.Mun banyak agik duit nya, nun ke genting tempatnya ngabis duit nya. Nauzubillah mun lah nembiak jadi YB mati kita berjudi siang malam di embak nya. PILIH JAK YB DAUD IA,WALAUPUN NYA HITAM TAPI HATI NYA PUTIH.

    ReplyDelete
  30. Lim Kit Siang 70 thn dah dlm politik 42 thn
    Karpal Singh 71 thn dlm politik 37 thn
    Nik Aziz 80 thn dlm politik 44 thn
    Hadi Awg 64 thn dlm politik 29 thn

    Kenapa tidak disebut terlalu tua dan terlalu lama dlm politik,kenapa hanya Taib Mahmud sahaja yang di kenal tua dan lama dlm politik? Kalau PR nak jawapan dengar sini jawapanya,
    1.Taib ada otak utk berfikir utk menang election dan memenangi hati rakyat
    2.Politik pembangunan nya terbukti berjaya
    3.Taib mempunyai penyokong dan pengikut yg loyal
    4.etc....etc....etc........banyakkkkkk lagi.

    ReplyDelete
  31. Masaalahnya kinek tok,kita ada 'Musuh dlm Selimut'.Bukan ajak PKR,tapi ada ahli atau PEMIMPIN baik dlm BN atau PBB meniyakan kenyataan yg Pehin Sri terlalu lamak gilak.
    'Jgn Tikam Batu Sembunyi Tangan',mun berani kelakar terang2.Mereka tok tek kononnya bakal Pemimpin. Ketuanya pun nak dilawannya.
    Hidup Pehin Sri Taib Mahmud......

    ReplyDelete
  32. Baharuddin kononn berjudi tapi makei duit diripun.Daud ya,nasib & masa depan penduduk Tupong dijudinya.Pilih betul2

    ReplyDelete
  33. AhLi PBB Tupong yang mahu berubah!!!!!!April 10, 2011 at 3:07 PM

    Ahli PBB yang benci RASUAH...we Love JUSTICE said...

    Tarikh keramat 16hb April,2011 akan menentukan kejatuhan Regim Taib Mahmud yang memerintah Negeri Sarawak selama 30 tahun.Rakyat Sarawak telah muak terhadap Taib Mahmud. Kini beliau menjadi liabiliti kepada Barisan Nasional dan beliaulah yang akan menyebabkan BN kecundang dalam Pilihanraya Negeri Sarawak kali ini.

    Kedudukan Taib Mahmud samalah dengan kedudukan Husni Mubarak di Mesir sebelum beliau digulingkan. Husni Mubarak telah digulingkan oleh kuasa rakyat melalui demotrasi besar - besaran. rakyat Sarawak pula akan menjatuhkan Taib Mahmud dan Regimnya melalui peti undi!

    Undilah Parti Keadilan Rakyat!

    Suara Rakyat!!! Suara Keramat!!1

    ReplyDelete
  34. aku dan kamek org penyokong setia PBB dah 4 kali mengundi...tp kinek tok calon n6 dan n7 udah sik disukai lagik oleh sidak sitok...surat udah diberik ngan big boss pbb kei tangan gik ya ,..namun masih juak dikekaklkan sidak duak ya..mcm sora kamek org sitok sik penting dan sik ada value..sora sidak pengampu/angkat p***r jak yg akan didengar....so kinek tok...mun nak undi PKr yang nang sik akan dipolah..pantang undi pengkhianat...maok sik maok paksa polah UNDI RUSAK ! sak dak duak ya dan pemimpin tinggi PBB tauk apa ertinya mun menang tapi majoriti sik lebih 100 undi....aku akan pastikan sidak di duak kawasan ya sik pangkah calon lain tp biarkan undi rusak jak...kamek org setia dgn PBB tp bukan dgn macam calan n6 dan n7 ya...ngabis beras jak kata urg sitok...

    bab abg joe ya....sigek jak salahnya..dolok time pemilihan presiden PBB tahun 80an datuk abg abu bakar dah polah jalan utk semua yb melayu menyokong tindakannya menentang taib bagi jawatan presiden pbb,pada mulanya semua setuju dan abg joe yg akan membacking para yb yg akan menyokong dan mengundi datuk abg abu bakar utk menetang taib,tp...last minit nya pun swing ke kem taib meninggalkan abg abu bakar keseorang....tok jak kesilapan abg joe ya..dan kinek tok nya pun merasa 'tulah' akibat perbuatanya nya nikam abg abu bakar dolok....kita merubah pemimpin biarlah dari dalam jgn dari luar klak bnyak tgn antu masuk campur..tangga kinek tok adakah sesapa yb yg berani nak menentang taib dlm pemilihan presiden pbb atau meminda peraturan agar jawatan presiden dipertandingkan??..adakah yb melayu yg berani?..siapa?..abg joe?..:))))))

    ReplyDelete
  35. Abg Jo dah lamak gilak jadi Menteri.Abis elect iboh berik jawatan Menteri dgnnya.Org yg ada sejarah nikam dari belakang,mungkin org ditikamnya kinek tok.........kita tauk ajaklah

    ReplyDelete