Friday, August 6, 2010

NEWS FLASH - Sungai Midin villagers not happy with Hasidah

Sungai Midin villagers are not happy with their elected representative YB Sharifah Hasidah Sayeed Aman Ghazali  for giving a statement, as quoted by a national Malay tabloid, that they had to evacuate the area because they are staying on the state land.

The villagers' representative went to see Sharifah Hasidah today at 10:30am at her service center to get her clarification on the statement.

Sharifah Hasidah claimed that she was misquoted by a reporter.

26 comments:

  1. sapa salah? reporter ataupun hasidah?

    ReplyDelete
  2. what are you want to rise up here actually?

    ReplyDelete
  3. semua orang tauk orang kampung kamek(kpg midin) ya akan di polh rumah mesra rakyat.bagus ktak consentrate dengan laporan sukan jak.sikboh nak mecah belah kamek org

    ReplyDelete
  4. apa lah,sik ada kerja lain kah,nak pecahbelahkan orang kampung...mun ada idea sumbangkan,bukan hanya pande komen yang kabur....

    ReplyDelete
  5. Jangan main api geng kelak hangus!!! Di tunok sidak kampung Midin kelak!!!

    ReplyDelete
  6. bagus kita sama2 tolong YB bagunkan kawasanya gk bagus..boh nak gago2 mecah belah bah...nyuruh org kelaie jak..

    ReplyDelete
  7. kalau dah kata-kata pembangkang...maka antipembangunan lah penulisannya...aihh aihh...

    ReplyDelete
  8. Ibohnyokong pebulakAugust 7, 2010 at 8:59 AM

    blank kamek tok... sik kamek sangka sidak pembangkang reti gilak nyaga reta urang kampung

    ReplyDelete
  9. ehz..cdak pembangkang ya ndang...suka nak nyusah org jak2 bah..carik cne nya keja..ne tauk nya pandey keja kerajaan..buang terus nya..sak nya rasa gne rasa makan pasir...

    ReplyDelete
  10. WTF...kesahian embok...niatnya ikhlas, orangnya lemah lembut, atinya tetap dengan rakyat...I don't think embok would say such nasty thing...Insyallah embok, Allah bersama orang yang benar...semoga pemberita yang menulisya mohon maaf dan kepada penulis blog, your sport reporting sik ada market kah you mengenengahkan cerita tok dalam bolg dengan niat jahat? Semoga you akan menerima padahnya...

    ReplyDelete
  11. Kerajaan BN sentiasa mengambil berat tentang masalah rakyat dan salah satu nya ialah membina RMR utk penduduk d situ...jadi Isu ini sepatutnya tidak timbul....Yang masalah nya sekarang,tuan punya blog ini,sengaja mengapi-apikan penduduk kawasan dan cuba timbulkan masalah.....Renung2kan......Pikir dolok baruk Tulis pok.....

    ReplyDelete
  12. kamek tauk cerita pasal kampung sungai midin tok... nak tanyak, ktk tauk cerita kampung sungai midin tok??? sebelum nak menuduh, TUAN perlu bermuhasabah diri dahulu, kena tahu sejarah kampung sungai midin ya dolok... jangan tauk nak ngentam yb dan kerajaan jak...

    ReplyDelete
  13. helo bro! only the truth?? you pasti ke semua penduduk kampung tak setuju? mungkin hanya beberapa orang saja yg tak setuju. lagipun yg tak setuju tu bukannya benar2 tak setuju tp masih kurang maklumat dan kurang faham. you kena berada di sebelah kerajaan pulak, bagaimana pandangan you. sama lagi dengan penduduk kampung atau berbeza? so nk menilai kena bijak bro...

    ReplyDelete
  14. yalah...sian embok oi..embok..raya tang umah oi..:)

    ReplyDelete
  15. Wat da ya want actualy Mr.Sport Reporter. Da ya want to creat trouble in our kampung? Da ya know, wat contribution that YB.Rasidah has given to us be4 this? and u ......... wat contribution that u've given to the vilagers ...... only to devide the vilagers and then u'll get the political benefit form that. Wat the hell u're Mr.Sport Reporter. Ashameddddddd

    ReplyDelete
  16. Penduduk Sungai Midin sik happy ka ATAU org pun BLOG tok sik happy?????????? Buka mata kawu BESAR2.....

    ReplyDelete
  17. wa bujang kpg bidin ada madah jauk riya generator ada diberik oleh padilah ngan has juak
    make duit sidak pun jak gik , mun sik caya tanya ngan su madi,ngah abu,cik man,mokbohari,ngah jenap,wa mat,nek eton,bg seli,bg ri,awg semua dpat riya , kak ya di ofer gik rumah mesra rakyat bagi yang beminat.

    ReplyDelete
  18. kamek tok penduduk kampung Midin juak.. kamek paham kerajaan kita tok berusaha nulong kamek dikampong tok! Tapi ada ketua kamek di kampong tok mintak kamek orang melawan, kerana nya madah kerajaan BN tok perihatin..push jak katanya, generator dah di berik..mun ditekan lagik maok sidak merik...kasihan YB Sharfiah

    ReplyDelete
  19. Bait ada YB ya merik api ngan kamek ngarap sidak pembangkang seposen pun sik dihulur!!!

    ReplyDelete
  20. bro, u diam kat kpg sg midin ya kah??? mun u sik diam kat sia, jangan nak nganok dolok.. cadangan krj nak molah rumah mesra rakyat (RMR)ya bagus untuk rakyat, tapi ada sebilangan org kpg ya yang sik maok.. nya maok diam kat sia macam kinek tok. tapi sik dapat api dan air, sebab ya tanah kerajaan.. sebab ya kerajaan nak molah RMR... renung-renungkan dan fikir-fikirkan ...

    ReplyDelete
  21. kita orang Kampung Midin bait2 dengan dak pembangkang...mun rumah-rumah kita tok sengaja dibakar oleh dak gangster PKR, abis kita. Ari tok nok raya..maklom ajak dak PKR tok..dengan harapan sak dak YB Embok pressure...mun rasa kamek lah...hemtam jak dak penghasut2 PKR tok sebelom kita semua rebuk!!!!

    ReplyDelete
  22. yalah..tak org d sia mok berhati-hati bah..ne tauk mena cdak nak nunuk rumah tak org dah nak raya tok bah...jaga2 oi..mun da upa cadak gaok2 datang umah sia..ready jak mok baok cdak pakey kayu kah..apa kah..

    ReplyDelete
  23. Pasal carita Sg medin, ada jua carita dari Sg selazan vaee Bintulu, yang ramai tuntut untuk mendapatkan tanah tanah yang telah diusahakan oleh orang orang vaee. Y.B sidaknya tidak ambil berat hal ini kerna kewasan tersebut adalah dalam projek SCORE, rata rata orng Vaee merasa kesal diatas Y.B, sidaknya tidak mahu menolong untuk disukat kewasan tersebut. Ada kira kira 60-70 keluarga menaroka kewasan Sg salazan tok, dengan bilangan kali dengan antara 7-10 anggota keluarga yang mengundi sudah tentu bilangannya banyak, jika sidaknya sik beri undi nanti sudahtentu kuranglah undi Y.B. nanti dan tindakan sidaknya tidak akan beri menang kpd pihak Pembangkang, tetapi undi aja merosot.Menang tetap menang.

    ReplyDelete
  24. Kerja pembangunan selanjutnya bagi Bandar Bintulu bermula dari Kpg Sinong dan terus ke Kpg Baru jadi carita baru di Bintulu dan projek pembangunan ini jadi cari hangat disatiap majlis kahwain dan lain lain di Bintulu dan rata rata tanya kpd Penghulu yang juga tidak tahu dri mana kah datangnya carita itu, sudah tentu wakil rakyat tahu , sedangkan pada berberapa lawatan baru baru ini Y.B tidak ada beri tahu sidak orang orang vaee, dan masing masing tunggu dan lihat. Tetapi sidak Cina yang ada kapentingan tanah tanah di Kampung tahu carita ini.

    ReplyDelete
  25. sidak madah bang jo da datang kampung ari tok. nak nengar pa di padahnya. adakahnya akan berbulak macam fadilah juak? mudahan sik.

    ReplyDelete
  26. hidup Embok...kamek caya ngan kitak..

    ReplyDelete