Sunday, July 18, 2010

NEWS FLASH - Sharein Maloh as Youth PBB Media Secretary

The Youth Chief Fadillah Yusuf has appointed his former media officer Sharein Maloh as the wing's Media Secretary.

He is to handle the wing's affair with the public.

It is not known who is his immediate supervisor but it seems that he is to report directly to either the Youth Chief himself or the Secretary General  PBB Youth Gerald Rentap Jabu or the newly appointed deputy Secretary General PBB Youth Mohd Kamaluddin Mohd Effendi.

However, the logic says Sharein Maloh, who is a former journalists, is to report to the deputy Secretary General PBB Youth Mohd Kamaluddin Mohd Effendi, who is his boss in Sarawak BERNAS.

The deputy Secretary General PBB Youth Mohd Kamaluddin Mohd Effendi is the Sarawak BERNAS Chief Operating Officer (COO).

Interestingly, Fadillah Yusuf has re-appointed the very man who teamed up with Ibrahim Baki, YB Abdul Karim Rahman Hamzah and YB Dr. Abdul Rahman Junaidi to cut off his head in the recent PBB Youth election.

22 comments:

  1. macho dari aziz. saya sokong sahrien ganti aziz.

    ReplyDelete
  2. congratulation Sahrien ... do ur job well and this is the transformation in PBB we all are talking about ... don't ever say yet again PBB lack second generation leaders.

    ReplyDelete
  3. he can write ka?

    ReplyDelete
  4. "he can write ka?"

    apa kena endak? jangan kedak ya bah!

    mun nya sik pande pun apa susah gilak? sidak pbb pun sik pande baca. kalau pande pun sik ngereti.

    ReplyDelete
  5. sahlin wa punya pengyu maa..dia tidak pande tulis..tapi dia pande type itu computer maa.. ini dia punya profile:Sahrein Maloh,30thn,260780,lahir:Marudi, Baram, Sarawak,Melayu/Melanau,Setiausaha Pemuda PBB Negeri Sarawak,Timbalan Ketua Pemuda PBB Marudi,Ijazah Sarjana Muda (Kepujian) Kajian Komunikasi Unimas,Eksekutif Komunikasi Korporat, BERNAS Sarawak,Pegawai Media kepada Timbalan Menteri Sains, Tek & Inovasi Mal/Ahli Parlimen P194 Petra Jaya (2007- 2010),Wartawan Eastern Times (2006-2007),Wartawan Sarawak Tribune (2004-2006)

    ReplyDelete
  6. kalau 'wartawan' pande lah nya! wa! ada urang madah?

    sidak madah nya pande karoke juak. bagus nar nya belagu. pande nya maca kata lagu. kak ya belagu merdu nar. sik dapat lawan fadhilah bos nya. sidak madah fadhilah macam bob tutpoli bila nya belagu.

    ReplyDelete
  7. hahahahaaaaaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  8. kelak pbb polah karoke jak. iboh polah aktiviti lain.

    ReplyDelete
  9. bagus juak. karaoke bagus, bah.

    bila nerikik kembang perut, dada, banyak eksais. sapa sik pande belagu jait ipod apple ke mulutnya.

    ReplyDelete
  10. kamek nengar lagu lama ari marek bila lalu kampung kecik!

    tauk apa lagu dimain sidak?

    'ali baba' rock! ya bagus pake kara ok sidak pbb

    ok kah?

    ReplyDelete
  11. saya pende juga nanyi kalwoke..mau dengar kah..issa bellla adalah ..sama itu Ami kah?hahahah..sahlin kita pugi kalawoke lepas itu urut-urut cikit aaaa..

    ReplyDelete
  12. berik peluang ngan nya lok ooo.....

    ReplyDelete
  13. jgn cakap tak serupa bikin

    ReplyDelete
  14. aku : congratulation Sahrien di atas lantikan.atas kerja dgn iklas ,jujur,kuat,dan tanpa mengenal erti lelah ,sudara di lantik sebagai Media Secretary.ini adalah kejayaan yg amat cermelang.sepatut nya pemuda masa sekarang, mengikut jejak langkah kwn kita ini.dgn ini saya mengharapkan gabungan 2 pemuda yg gagah ya itu aziz dan sahrien memperkuatkan lagi jentera pemuda .kepada sharien dan azis ,jgn peduli apa kata org dah terus berjuang ,berkeja dgn kuat dan bersemangat kuat.tk

    ReplyDelete
  15. hidup sahrien. semoga berjaya membantu merosakkan lagi pbb.

    ReplyDelete
  16. exco pemuda yg berkenaan.

    yg mcm tempayan! jgn lah coba ingin menjadi tempayan yg lebih besa,cukup lah tempayang yg besa kamu ada ,jgn tamak ok

    yg badan tegap dan lampai .lagak mengalah yb ,sombong,kamu adalah exco lantikan sahaja

    yg badan yg kecil. jgn lagak mcm yb o menteri .sedar lah sikit siapa kamu,yg d bawa dari juah masuk ke bandar dan d lantik menjadi exco ,kereta yg mewah mengalahan kereta ketua pemuda n,darjat yg tidak sepadan dgn jawatan yg d pegang dan tidak sepadan dgn umur .bak kata org swk tawija bahhh...

    ReplyDelete
  17. Exco pemuda yg dlm siasatan sprm,apa penghujung kes berkenaan? X ada bunyi2 kes ya .sepatutnya nya x blh jadi exco,dah lah x maok keja gilak,gila jawatan jak nya

    ReplyDelete
  18. aih??? sapa exco ya? giney nak membenteras rasuah mun kedak tok? pemimpin yang masih lam siasatan pun da lam exco. sapa?

    ReplyDelete
  19. Kes tok sampai keluar dlm tv,kecoh kes tok
    ,Kan nya,exco hamsome boss ,muka lawa play boy,gaya mcm koboy x ada kuda he he he

    ReplyDelete
  20. ya lah,tok gik ketua pemuda nya x nanga kah?dah lah ada kes mcm ya,d berik juak jawatan dlm exco ,mcm ya nak jadi pemimpin kah?tok tabik iboh jak lah,org mudah pun x maok nak ngikut org mcm ya,hala tuju x betol,rasa diri boss biak nya.tedah koboy x jadi he he

    ReplyDelete
  21. baitnya bernas merik kerja dengan politician, ada vacancy lagik di bernas?

    ReplyDelete